Λίμνη Πλαστήρα: Η πιο… ζεν απόδραση του χειμώνα

Λίμνη Πλαστήρα: Η πιο… ζεν απόδραση του χειμώνα

Χαλαρωτικές διαδρομές και ξεκούραστες δραστηριότητες για ένα αναζωογονητικό Σαββατοκύριακο στη Λίμνη Πλαστήρα, δίπλα στο νερό.

11' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τριγύρω δεν ακούγεται τίποτα απολύτως, και αυτό είναι, κατά έναν περίεργο τρόπο, παράξενο και σωτήριο μαζί. Κάτω από την κορυφή Καζάρμα των Θεσσαλικών Αγράφων, το κινητό δεν πιάνει και μας γλιτώνει από ειδοποιήσεις για sms, εισερχόμενα emails και κάθε είδους push notifications. Ο πιο κοντινός δρόμος βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά, το ίδιο και οποιοδήποτε σημάδι πολιτισμού. Δυτικά της λίμνης Πλαστήρα, σε υψόμετρο περίπου 1.600 μ., αφήνουμε το βλέμμα να περιπλανηθεί αργά στο γαλήνιο φυσικό τοπίο. Δεν χρειαζόμαστε παραπομπή σε επιστημονικές έρευνες για να πειστούμε για το ευεργετικό του πράγματος, το νιώθουμε εκείνη ακριβώς στιγμή. Η περίφημη πνευματική και σωματική ευεξία που όλοι αναζητούμε, αλλά κανείς δεν μπορεί να περιγράψει ακριβώς πώς κατακτάται, ξεκινάει σίγουρα από την επαφή μας με το φυσικό περιβάλλον. Οι Ιάπωνες το περιέγραψαν ως «Shinrin-Yoku», που σημαίνει «κατάδυση στο δάσος», οι Νορβηγοί ως «friluftsliv», το οποίο μεταφράζεται ως «ζωή στον καθαρό αέρα». Όποιες λέξεις, ελληνικές ή ξένες, και να χρησιμοποιήσει κανείς για να περιγράψει την απόδραση στη φύση με σκοπό την ευεξία και τη χαλάρωση, αυτές ανταποκρίνονται πλήρως στην εμπειρία που θα ζήσει κανείς ταξιδεύοντας στη λίμνη Πλαστήρα.

Λίμνη Πλαστήρα: Η πιο… ζεν απόδραση του χειμώνα-1
Tο εντυπωσιακό φράγμα βρίσκεται στη νότια άκρη της λίμνης.

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ

Η λίμνη Πλαστήρα είναι η απόδειξη του πώς ένας τεχνητός υδροταμιευτήρας μπορεί να αλλάξει θεαματικά το φυσικό, κοινωνικό και οικονομικό τοπίο μιας περιοχής. Το φράγμα που συγκρατεί τα νερά του ποταμού Ταυρωπού κατασκευάστηκε το 1959 και υπήρξε προϊόν του οράματος ενός ντόπιου πολιτικού, του Νικολάου Πλαστήρα, που είχε καταγωγή από το γειτονικό χωριό Μορφοβούνι. Η τεχνητή λίμνη δημιουργήθηκε στο παλιό οροπέδιο της Νεβρόπολης, σε υψόμετρο περίπου 700 μ., με σκοπό να αρδεύει τον κάμπο της Καρδίτσας, να δίνει νερό στην πόλη αλλά και να παράγει ηλεκτρική ενέργεια. 

Μέχρι την ανέγερση του φράγματος η περιοχή, στους πρόποδες των άγριων βουνών των Αγράφων, ήταν σκληρή και δυσπρόσιτη. Προοδευτικά τις τελευταίες δεκαετίες οι δρόμοι που συνδέουν τα Άγραφα με την Καρδίτσα βελτιώθηκαν και οι κάτοικοι των χωριών ασχολήθηκαν με τον τουρισμό, συνειδητοποιώντας ότι η λίμνη προσέφερε ένα μεγάλο προνόμιο στον τόπο τους, προσελκύοντας επισκέπτες. Η Πεζούλα, η Νεράιδα, το Νεοχώρι είναι χωριά που αναπτύχθηκαν και φιλοξένησαν τους πρώτους ταξιδιώτες.

Λίμνη Πλαστήρα: Η πιο… ζεν απόδραση του χειμώνα-2
Προτομή του Νικολάου Πλαστήρα στο χωριό Νεράιδα.

Μετά το Νεοχώρι, τον δρόμο για τους επιβλητικούς ορεινούς όγκους των Αγράφων εξακολουθούν να τον παίρνουν λίγοι ̶ η λίμνη είναι αυτή που γεμίζει με κόσμο όλες τις εποχές του χρόνου. Το φθινόπωρο, τα φωτογραφικά κάδρα μονοπωλούν τα πεσμένα φύλλα, τον χειμώνα τα αμέτρητα τζάκια σκορπίζουν τη μυρωδιά του καμένου ξύλου, την άνοιξη η φύση οργιάζει και όλα είναι ανθισμένα, ενώ το καλοκαίρι τον πρώτο λόγο έχουν οι δραστηριότητες στο νερό. 

Περιτριγυρισμένη από έλατα, η λίμνη είναι πάντα εκεί με τα ατάραχα νερά της, προκαλώντας όσους είναι εκεί να εξασκηθούν στη σιωπή και να βυθιστούν στην ομορφιά των τοπίων της. 

ΟΚΤΩ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑΣ

1. Ποδήλατο στο νερό

Λίμνη Πλαστήρα: Η πιο… ζεν απόδραση του χειμώνα-3
Το υδροποδήλατο στα ήρεμα νερά της λίμνης Πλαστήρα είναι μια ευχάριστη και διασκεδαστική δραστηριότητα. 

Οι πλωτήρες πάνω στους οποίους στηρίζεται το υδροποδήλατο σχίζουν ήρεμα τα συνήθως γαλήνια νερά της λίμνης, που ρυτιδιάζουν μόνο όταν φυσάει. Κατά τα άλλα, το υδροποδήλατο είναι μια πολύ χαλαρωτική δραστηριότητα, που θα σας επιτρέψει να χαρείτε τη θέα των γύρω βουνών μέσα από το νερό. Δεν θα χρειαστεί να κάνετε έντονα πετάλι, ούτε θα κουραστείτε ιδιαίτερα, αφού το ποδήλατο κινείται αρκετά εύκολα και γρήγορα με λίγη προσπάθεια. Μπορείτε να πλεύσετε γύρω από τα μικρά νησάκια ή να προσεγγίσετε στην αντίπερα όχθη. Υδροποδήλατα, καθώς επίσης κανό, καγιάκ, sup και ηλεκτρικά ποδήλατα για βόλτες εκτός λίμνης, διαθέτει προς ενοικίαση η εταιρεία δραστηριοτήτων Tavropos Activities στην πλαζ Πεζούλας. Πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλ. 6977-740066 και στην ιστοσελίδα tavropos.com.

2. Εξερευνώντας το δάσος

Λίμνη Πλαστήρα: Η πιο… ζεν απόδραση του χειμώνα-4
Eλατοδάση πριν από τις κορυφές των Αγράφων.

Γύρω από τη λίμνη και πέρα από τα μονοπάτια που οδηγούν στις διάφορες κορυφές των Αγράφων, υπάρχει ένα πυκνό δίκτυο διαδρομών που προσφέρεται για ήπιες πεζοπορίες μέσα στο δάσος. Ωραία μονοπάτια θα βρείτε στο δάσος γύρω από το χωριό Μπελοκομίτης, από και προς το ορειβατικό καταφύγιο Αγράφων, στη χαράδρα πάνω από το χωριό Ανθοχώρι αλλά και ανάμεσα στους οικισμούς πάνω από τη λίμνη. Η κακοκαιρία Ιανός, τον Σεπτέμβριο του 2020, προκάλεσε μεγάλες ζημιές στην περιοχή και έχει επηρεάσει πολλές διαδρομές, οπότε, πριν ξεκινήσετε, καλό είναι να συμβουλευτείτε τους ντόπιους. Μπορείτε να αντλήσετε πληροφορίες και από τον Ορειβατικό Σύλλογο Καρδίτσας (τηλ. 6973-695595, eoskarditsas.gr), που μεριμνεί για τη συντήρηση αρκετών μονοπατιών. 

3. Η ιδανική Asana 

Δύναμη, ισορροπία, συγκέντρωση. Είναι γνωστό ότι η γιόγκα έχει πολλά οφέλη για το σώμα και το πνεύμα, με ένα από τα πρώτα να είναι η μείωση του στρες και η χαλάρωση. Όταν ιδανικά γίνεται σε υπαίθριους χώρους, όπως τα λιβάδια της Πλαστήρα, είναι μια μοναδική εμπειρία. Δίπλα και γύρω από τη λίμνη αλλά και στο δάσος ή άλλους υπαίθριους χώρους, διοργανώνονται συχνά διήμερα γιόγκα. Η Ελμίνα Ροδίτη, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, υποψήφια διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που δραστηριοποιείται ως δασκάλα γιόγκα και acro yoga στα Τρίκαλα, διοργανώνει τριήμερα στη λίμνη (πληροφορίες στο τηλ. 6972-648610). Πολύ συχνά φιλοξενούνται σχολές γιόγκα και στον ξενώνα Montanema Handmade Village, τηλ. 24450-45220.

4. Πάνω στο άλογο

Λίμνη Πλαστήρα: Η πιο… ζεν απόδραση του χειμώνα-5
Βόλτα με το άλογο στις όχθες της λίμνης Πλαστήρα μπορούν να κάνουν και παιδιά από τριών ετών.

Μπορεί στην αρχή να φοβηθείτε να ανεβείτε ή να νιώσετε νευρικότητα, αλλά σύντομα θα αισθανθείτε άνετα πάνω στη σέλα, αφού εδραιώσετε και τη σύνδεσή σας με ένα από τα δεκαπέντε άλογα που διαθέτει η φάρμα Ζαμπέτα. Σε αυτό θα σας βοηθήσει η ιδιοκτήτρια Σοφία Ζαμπέτα, η οποία μας εξήγησε ότι η ιππασία είναι ασφαλής ακόμα και για παιδιά τριών ετών. Θα κάνετε μια μεγάλη βόλτα στα λιβάδια δίπλα στη λίμνη, ακούγοντας μόνο τον απαλό ήχο από τις οπλές του αλόγου στο χώμα και απολαμβάνοντας τη θέα από ψηλά. Για πληροφορίες και κρατήσεις: τηλ. 24410-92855, lakeplastira.gr 

5. Με τη δύναμη των φυτών

Λίμνη Πλαστήρα: Η πιο… ζεν απόδραση του χειμώνα-6
Ο Βοτανικός Κήπος στο Νεοχώρι φιλοξενεί δεκάδες είδη φυτών.

Η ενασχόληση με τα φυτά λειτουργεί χαλαρωτικά για τον άνθρωπο, το ίδιο και μια βόλτα σε έναν φροντισμένο κήπο. Στον Βοτανικό Κήπο Νεοχωρίου (περιοχή Φτέρη, τηλ. 6946-476683), θα έχετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε ανάμεσα σε ποικιλία ειδών χλωρίδας (βότανα, θάμνους, δέντρα κ.ά.), να δείτε τον τεχνητό υγρότοπο, να γνωρίσετε ενδημικά, φαρμακευτικά και καλλωπιστικά φυτά. Ανοιχτά καθημερινά εκτός Τρίτης από τις 10 το πρωί έως τις 15.00 και τα Σαββατοκύριακα έως τις 16.00. Η είσοδος είναι δωρεάν.

6. Χωρίς να κάνετε τίποτα

Λίμνη Πλαστήρα: Η πιο… ζεν απόδραση του χειμώνα-7
Το Παρατηρητήριο της λίμνης Πλαστήρα προσφέρει την καλύτερη θέα, ενώ και η διαδρομή έως εκεί έχει ενδιαφέρον, αφού θα διασχίσετε πυκνό δάσος. 

Πολλές φορές, το πιο απολαυστικό και χαλαρωτικό πράγμα είναι να μην κάνεις απολύτως τίποτα ‒ και η λίμνη Πλαστήρα προσφέρεται γι’ αυτό. Ειδικά στα δύο σημεία που σας προτείνουμε να επισκεφθείτε, το μυαλό θα αδειάσει από κάθε σκέψη. Οδηγήστε μέχρι το φράγμα, προσπεράστε το και ακολουθήστε τον πρώτο χωματόδρομο που θα δείτε στα δεξιά σας. Θα βρεθείτε πάνω από το φράγμα, έχοντας οπτική επαφή τόσο με το μπροστά όσο και με το πίσω μέρος του. Αφού σταθείτε σε ένα σημείο, αφήστε το βλέμμα να περιπλανηθεί στα νερά της λίμνης και στην πανύψηλη κατασκευή που τα συγκρατεί. Εναλλακτικά, ακολουθήστε τις πινακίδες για το Παρατηρητήριο της λίμνης Πλαστήρα, που θα συναντήσετε λίγο νωρίτερα. Οδηγώντας μέσα από πυκνό ελατόδασος, θα φτάσετε στο πέτρινο κιόσκι, από όπου η θέα της λίμνης είναι εντυπωσιακή. Καθίστε στη σιωπή και ευχαριστηθείτε το τοπίο και την ησυχία. 

7. Στάση στο καταφύγιο

Λίμνη Πλαστήρα: Η πιο… ζεν απόδραση του χειμώνα-8
Οι τεράστιοι κορμοί κόβονται για να μπορούν να χωρέσουν στο τζάκι του καταφυγίου των Αγράφων.

Σε μια μοναδική τοποθεσία στις πλαγιές του βουνού Βουτσικάκι και σε υψόμετρο 1.536 μ. χτίστηκε το 2002 το πέτρινο ορειβατικό καταφύγιο των Αγράφων (τηλ. 6988-586292). Τριγύρω σας θα βλέπετε μόνο πυκνό ελατόδασος, το οποίο μπορείτε να εξερευνήσετε μέσα από σηματοδοτημένα μονοπάτια. Καθίστε μπροστά στο μεγάλο τζάκι, απολαύστε καλοφτιαγμένο καφέ και αφήστε τον Βλάση και την Ειρήνη, που λειτουργούν το καταφύγιο, να μοιραστούν μαζί σας τις γνώσεις τους για τον τόπο τους. Η κουζίνα προσφέρει παραδοσιακά πιάτα, όπως σπετζοφάι, τηγανιές και μακαρονάδες, αλλά και πιο εκλεπτυσμένες προτάσεις, όπως η σούπα γλυκοπατάτας και το vegan μπέργκερ με φακή. Η διαδρομή από τη λίμνη έως το καταφύγιο έχει επίσης ενδιαφέρον και μπορεί να σας επιφυλάξει απρόσμενες συναντήσεις με άλογα, αγελάδες, ταύρους, ακόμα και αγριογούρουνα, που διαβιούν στην περιοχή.

8. Ησυχαστήριο με θέα

Λίμνη Πλαστήρα: Η πιο… ζεν απόδραση του χειμώνα-9
Άποψη του εσωτερικού της Ιεράς Μονής Πελεκητής.

Μοιάζει να κρέμεται κυριολεκτικά από την απόκρημνη πλαγιά των Αγράφων η Ιερά Μονή Πελεκητής (τηλ. 24410-94747) λίγο πιο πάνω από το χωριό Καρίτσα, σε απόσταση 14 χλμ. από το Νεοχώρι. Γεμάτη φυσικούς θόλους, πελεκήθηκε με ξύλινα εργαλεία πάνω στον βράχο και πιθανολογείται ότι χτίστηκε τον 15ο αιώνα. Θα έρθετε για την υπέροχη θέα στη λίμνη και στο δάσος, αλλά και την απόλυτη ηρεμία που εμπνέει ο χώρος.

Σημειωματάριο

ΜΕΤΑΒΑΣΗ

Η λίμνη Πλαστήρα, και συγκεκριμένα το δυτικό κομμάτι της, που είναι και το πιο ανεπτυγμένο τουριστικά, απέχει από την Αθήνα περίπου 340 χλμ. Ενδεικτικά, τα Καλύβια Πεζούλας απέχουν 337 χλμ. και το Νεοχώρι 342 χλμ. Θα φτάσετε εδώ ακολουθώντας την εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και, αφού περάσετε τις στροφές στον παλιό δρόμο Λαμίας-Δομοκού, θα βγείτε στον καινούργιο δρόμο Ε65. Πριν από την Καρδίτσα, θα στρίψετε για λίμνη Πλαστήρα. Υπολογίστε για καύσιμα και διόδια περίπου 65 ευρώ για την απλή μετάβαση. Από Θεσσαλονίκη η απόσταση είναι 240 χλμ. και θα χρειαστείτε 3 ώρες για να τη διανύσετε (47 ευρώ για καύσιμα και διόδια για απλή μετάβαση). 

Λίμνη Πλαστήρα: Η πιο… ζεν απόδραση του χειμώνα-10
Montanema Handmade Village

Λίμνη Πλαστήρα: Η πιο… ζεν απόδραση του χειμώνα-11
Montanema Handmade Village

ΔΙΑΜΟΝΗ

Montanema Handmade Village (Ανθοχώρι, τηλ. 24450-45220, montanema.gr, από 120 ευρώ για 2 άτομα με πρωινό). Κάτι παραπάνω από ξενώνας, το Montanema πρεσβεύει μια διαφορετική φιλοσοφία φιλοξενίας. Μέσα στο δάσος και στη χαράδρα πάνω από το χωριό Ανθοχώρι, το συγκρότημα αποτελείται από περισσότερα από 30 σπιτάκια, που ενσωματώνονται πλήρως στον περιβάλλοντα χώρο. Πρόκειται για ένα μοναδικό ησυχαστήριο, που όμως είναι ζωντανό και γεμάτο δραστηριότητες. Το κέντρο spa διαθέτει πισίνα και τζακούζι με θέα το βουνό, χαμάμ, σάουνα και θεραπείες μασάζ. Το εστιατόριο ετοιμάζει καθημερινά πεντανόστιμα πιάτα με ντόπια υλικά, ενώ το καφέ είναι ιδανικό για να χαθείτε στις σελίδες ενός βιβλίου και πού και πού να σηκώνετε το βλέμμα προς τις δασωμένες πλαγιές. Μπορείτε να μάθετε να ανοίγετε φύλλο, να φτιάξετε σαπούνι με ελαιόλαδο και βότανα μαζεμένα στο βουνό, να κάνετε κούνια πάνω από απότομη πλαγιά ή να δείτε τις γαλοπούλες, τα πρόβατα, τα γουρουνάκια και τα πόνι στη φάρμα. Κατόπιν συνεννόησης οι άνθρωποι του ξενώνα θα σας ξεναγήσουν στην περιοχή και στις βουνοκορφές, ενώ θα σας κατατοπίσουν και για τα μονοπάτια γύρω από τον ξενώνα – σε κοντινή απόσταση βρίσκονται οι καταρράκτες Ανθοχωρίου. Τα σπιτάκια διαθέτουν όλα τζάκι, δεν έχουν τηλεόραση και είναι άνετα και ευρύχωρα.

Λίμνη Πλαστήρα: Η πιο… ζεν απόδραση του χειμώνα-12
Kazarma Hotel

Kazarma Hotel (Καλύβια Φυλακτής, τηλ. 24410-92290, kazarma.gr, από 106 ευρώ το δίκλινο με πρωινό). Ξυπνάς το πρωί, ανοίγεις το παντζούρι και η θέα της λίμνης καλυμμένη από την ομίχλη σε κάνει να χαμογελάς. Όλα τα δωμάτια βλέπουν στη λίμνη και είναι απλωμένα σε κτίρια χτισμένα στην πλαγιά, πάνω από το κεντρικό κτίριο, που στεγάζει το εστιατόριο και το καφέ. Η χρήση του spa συμπεριλαμβάνεται στην τιμή του δωματίου και αρκεί να κλείσετε ραντεβού για να απολαύσετε την εσωτερική πισίνα, το τζακούζι, το χαμάμ και τη σάουνα. Μεγάλη ποικιλία μασάζ και θεραπειών προσώπου και σώματος. 
Naiades Hotel (Νεοχώρι, τηλ. 24410-93333, naiades.gr, από 118 ευρώ το δίκλινο με πρωινό). Διαθέτει εξαιρετική θέα στη λίμνη, πολλούς ανοιχτούς υπαίθριους χώρους και αρχοντικά δωμάτια. Ξεχωρίζει η executive σουίτα με μπάνιο υδρομασάζ και ατομική σάουνα, ενώ το ξενοδοχείο διαθέτει και παιδότοπο και καφέ με επιτραπέζια παιχνίδια.
Πάνδιων Boutique Hotel (Νεοχώρι, τηλ. 24410-93440, pandion.gr, από 86 ευρώ το δίκλινο με πρωινό). Μεγάλα αρχοντικά κρεβάτια, ξύλινα ταβάνια, λάμπες αντίκες και τζάκι μέσα στο δωμάτιο προσφέρουν τα δίκλινα και οι σουίτες του ξενοδοχείου, όλα επενδεδυμένα με μια ρομαντική ατμόσφαιρα. Σχεδόν από παντού θα έχετε θέα στη λίμνη, ενώ κάποιες από τις σουίτες είναι εξοπλισμένες με υδρομασάζ και σάουνα.
Αιολίδες Hotel (Καλύβια Πεζούλας, τηλ. 24410-92966, aiolides.gr, από 73 ευρώ το δίκλινο με πρωινό). Πέτρινο τζάκι, χειροποίητα χαλιά, σιδερένια κρεβάτια με ουρανό, ντουζ με στήλη υδρομασάζ και θέα στη λίμνη. Το ξενοδοχείο προσφέρει και ελληνικό πρωινό με ντόπια προϊόντα.
Nevros Hotel (Νεοχώρι, Καρδίτσα, τηλ. 24410-93201, nevros.gr, από 57 ευρώ το δίκλινο με πρωινό). Αμφιθεατρικά χτισμένο πάνω από τη λίμνη Πλαστήρα, είναι η πιο value for money επιλογή στην περιοχή. Εκτός από τα δίκλινα δωμάτια και τις σουίτες, διαθέτει και family rooms, ιδανικά για οικογένειες. Στο Aloe Spa Center του ξενοδοχείου θα βρείτε σάουνα, χαμάμ, τζακούζι και θεραπείες μασάζ.

Λίμνη Πλαστήρα: Η πιο… ζεν απόδραση του χειμώνα-13
Φαγοτόπι

ΦΑΓΗΤΟ

Φαγοτόπι (Καλύβια Πεζούλας, τηλ. 24410-92998). Αξιοποιούν πρώτες ύλες της περιοχής και, με βάση παραδοσιακές συνταγές, δημιουργούν νέα, πρωτότυπα πιάτα. Με τα ντοματίνια του κήπου παρασκευάζουν ωραίο ντάκο με τσαλαφούτι και λάδι βασιλικού, με τα βατόμουρα σάλτσα για να συνοδεύσουν το ντόπιο αγριογούρουνο, ενώ φτιάχνουν και μαρμελάδα κορόμηλο για να βάλουν δίπλα στο χειροποίητο παγωτό. 

Λίμνη Πλαστήρα: Η πιο… ζεν απόδραση του χειμώνα-14
Μανιτάρι

Μανιτάρι (2ο χλμ. Νεοχωρίου-Πεζούλας, λίμνη Πλαστήρα, τηλ. 24410-93322). Από το τραπέζι σας θα έχετε θέα στη λίμνη. Ξεκινήστε με τη μανιταρόσουπα και συνεχίστε με μοσχαρίσια μπριζόλα, κότσι με μυρωδικά και πρασοτηγανιά. Εξαιρετικά και τα τυριά, όπως το τσαλαφούτι και το ταλαγάνι στη σχάρα.
Ζαρνάβαλος (Καλύβια Πεζούλας, τηλ. 24410-92008). Το διπλανό κρεοπωλείο τροφοδοτεί την ταβέρνα με ντόπιο κρέας και η ψησταριά παίρνει φωτιά. Δοκιμάστε τα πρόβεια παϊδάκια, τη χοιρινή μπριζόλα, το λουκάνικο αλλά και τα μαγειρευτά τους. 
Μέγδοβας (Μούχα, τηλ. 6982-434465). Στην παραδοσιακή αυτή ταβέρνα θα έρθετε για τα μαγειρευτά, όπως κατσικάκι με πατάτες στον φούρνο, και για 
τα περιποιημένα κρεατικά.
Το Φράγμα (1,5 χλμ μετά το φράγμα, στον δρόμο προς Μούχα, τηλ. 24410-94193). Η οικογενειακή ταβέρνα σερβίρει νόστιμα κεφτεδάκια, καλοψημένα κρεατικά, πατάτες τηγανητές κομμένες στο χέρι, σαλατικά εποχής. Στο τέλος θα σας κεράσουν γιαούρτι με δικό τους γλυκό του κουταλιού.

Λίμνη Πλαστήρα: Η πιο… ζεν απόδραση του χειμώνα-15
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή