Περιμένοντας το αεροπλάνο

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια μικρή αλλά απολαυστική γεύση αιγυπτιακής ιστορίας μέσα από τα εκθέματα που απαρτίζουν το ολοκαίνουργιο αρχαιολογικό μουσείο του παίρνουν εδώ και λίγες εβδομάδες οι ταξιδιώτες πτήσεων με ανταπόκριση στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Καΐρου.

Ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο, με εισιτήριο εισόδου στα 2,9 ευρώ (25 λίρες Αιγύπτου), φιλοξενεί 39 αντιπροσωπευτικά έργα από διαφορετικές περιόδους του αιγυπτιακού πολιτισμού, προερχόμενα από τις συλλογές του Αιγυπτιακού Μουσείου, του Κοπτικού Μουσείου και του Μουσείου Ισλαμικής Τέχνης του Καΐρου.

Θα μπορούσε άραγε ο Καθιστός Γραφέας, που έχουν στο εξής τη δυνατότητα να θαυμάσουν από κοντά, μεταξύ άλλων, στο Terminal 3 του Αεροδρομίου οι «περαστικοί» από το Κάιρο ταξιδιώτες, να τους δελεάσει τόσο ώστε να επιστρέψουν στη χώρα για διακοπές;

Οι τοπικές Αρχές το ελπίζουν, καθώς το νέο μουσείο έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για τον αιγυπτιακό τουρισμό: τα 14,7 εκατομμύρια επισκέπτες του 2010 συρρικνώθηκαν σε 10 εκατομμύρια το 2015.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή