Γεφυρώνοντας το παρελθόν με το παρόν

Γεφυρώνοντας το παρελθόν με το παρόν

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτείνεται σε επιφάνεια 5.203 τ.μ., φέρει το όνομα του 79χρονου ιδρυτή του και κατασκευαστή, Michael Audain, και στεγάζει την ιδιωτική συλλογή του από παραδοσιακά αντικείμενα των «Πρώτων Εθνών» (σ.σ. οι ιθαγενείς φυλές που παλαιότερα αποκαλούνταν Ινδιάνοι) της Βρετανικής Κολομβίας μέχρι σύγχρονα έργα τέχνης.

Οι επισκέπτες του Audain Art Museum στον Καναδά έχουν την ευκαιρία να δουν από πρώτο χέρι μια όψη του καναδέζικου μοντερνισμού, έτσι όπως αποτυπώθηκε από την Emily Carr και τον E. J. Hughes, αλλά και χαρακτηριστικά δείγματα από μάσκες αυτόχθονων λαών της περιοχής (όπως ένα ξύλινο πορτρέτο με γαμψή μύτη και στραβό στόμα των Kwakwaka’wakw).

Εκτός από τις μόνιμες συλλογές, το μουσείο φιλοξενεί και περιοδικές εκθέσεις. Ετσι, μέχρι τις 23 Μαΐου, την τιμητική τους έχουν τέσσερις διακεκριμένοι Μεξικανοί καλλιτέχνες (José Orozco, Diego Rivera, David Alfaro Siqueiros, Rufino Tamayo).

audainartmuseum.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή