Ύδρα: Η μικρή αρχόντισσα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προορισμός για καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, τόπος καταγωγής ισχυρών ναυτικών οικογενειών, δρομάκια με αρχοντικά σπίτια στη διατηρητέα πόλη: ο μύθος της κρατάει ακόμη…

Μ. Παρασκευή

Για κάτι το διαφορετικό κατευθυνθείτε στον  Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο στα Καμίνια, όπου γίνεται ένα τελετουργικό το οποίο συνδέεται με τη ναυτική ιστορία των κατοίκων του νησιού. Οι νέοι, κρατώντας τον επιτάφιο, μπαίνουν στη θάλασσα μέχρι τη μέση και ακουμπούν τα πόδια του στην επιφάνειά της, για να καθαγιαστεί και να ευλογηθεί το νερό.

Ύδρα: Η μικρή αρχόντισσα-1

Ο επιτάφιος στα Καμίνια μπαίνει μέσα στη θάλασσα.

Μ. Σάββατο

Παρακολουθήστε στο λιμάνι την υποδοχή του Αγίου Φωτός και κατόπιν την αναστάσιμη λειτουργία στον κοντινό Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου με προεξάρχοντα τον μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης. Τα σκάφη και τα πλοία συμμετέχουν στην Ανάσταση με σειρήνες και φωτοβολίδες.

Ύδρα: Η μικρή αρχόντισσα-2

Στην Ύδρα θα μετακινηθείτε με τα πόδια ή με γαϊδουράκι – απαγορεύονται τα τροχοφόρα. (Φωτογραφία: © ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΦΟΣ)

Κυριακή του Πάσχα

Το απόγευμα πηγαίνετε στο λιμάνι, μπροστά από τη Σχολή Εμποροπλοιάρχων, για να δείτε το κάψιμο του Ιούδα. Νέοι με στολές και τουφέκια στο χέρι, οι λεγόμενοι μπουρλοτιέρηδες, τον παραδίδουν στην πυρά και η φωτιά συνοδεύεται από πυροτεχνήματα.

Ύδρα: Η μικρή αρχόντισσα-3

Καφές και τσιμπολόγημα με τσίπουρο δίπλα στο κύμα, στην Ύδρα. (Φωτογραφία:  ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΟΥΡΗΣ)

Παντός καιρού

Για καλοφτιαγμένο καφέ, πρωινό και χάζι στο λιμάνι, στον Ίσαλο (λιμάνι Ύδρας, τηλ. 22980-29661). Για ποτό, στο ιστορικό μπαρ Πειρατής (λιμάνι  Ύδρας, τηλ. 22980-52711), που άνοιξε το 1976 και εδώ περνούσαν τα βράδια τους ο Λέοναρντ Κοέν, ο Έρικ Κλάπτον και άλλοι διάσημοι που επισκέπτονταν το νησί. Για ρομαντική ατμόσφαιρα με θέα στη θάλασσα και φρέσκο ψάρι, στο εστιατόριο Sunset (Ύδρα, μετά τη Σπηλιά, τηλ. 22980-52067). Κλασικές ταβέρνες με φρέσκα ψάρια και καλές τιμές είναι η Μαρίνα (Βλυχός, τηλ. 22980-52496) και η Χριστίνα (Καμίνι, τηλ. 22980-53516).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή