Υγιεινή διατροφή: Τι τρώει μια διατροφολόγος μέσα στην ημέρα;

Υγιεινή διατροφή: Τι τρώει μια διατροφολόγος μέσα στην ημέρα;

Οι απλές συμβουλές διατροφής που θα κάνουν τον καθημερινό προγραμματισμό των γευμάτων μας, πολύ πιο εύκολη υπόθεση

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την γαστρεντερολόγο Rabia de Latour, και αναπληρώτρια καθηγήτρια στη σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, η εμπειρία της με το φαγητό ξεκίνησε από την οικογένειά της: «Είναι σαν ένας κύκλος, καθώς με το που γίνεις γαστρεντερολόγος συνειδητοποιείς την αξία του φαγητού που καταναλώνεις και έτσι καθορίζεις τις επιπτώσεις που έχουν οι τροφές στην υγεία. Εδώ και πολλά χρόνια, επίσης, έχει προωθηθεί πολύ η τροφή ως φάρμακο», εξηγεί.

Στο ιατρείο της, ως ενδοσκόπος με ειδίκευση στο πεπτικό σύστημα, εστιάζει στον τρόπο που οι τροφές επηρεάζουν την υγεία του εντέρου και των ασθενών της. «Το μικροβίωμα του εντέρου σας καθορίζεται εν μέρει από τις τροφές που καταναλώνετε», περιγράφει. «Τα επεξεργασμένα τρόφιμα, το κόκκινο κρέας και το σιρόπι καλαμποκιού υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη, μπορούν να έχουν επιζήμια αποτελέσματα για την υγεία».

Διαβάστε τη συνέχεια στη Vogue

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή