Ποιοτικός ύπνος: Οι 3 βασικές αρχές από τους sleep experts

Ποιοτικός ύπνος: Οι 3 βασικές αρχές από τους sleep experts

Τα τρικ για να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ποιοτικός ύπνος συνδέεται με την καλύτερη υγεία και μακροζωία, ωστόσο δεν είναι δεδομένος για όλους. Για την ακρίβεια οι τελευταίες έρευνες δείχνουν πως το 8% των ενηλίκων παγκοσμίως, υποφέρουν από χρόνια αϋπνία, η οποία με την σειρά της αυξάνει το στρες, την κόπωση, την κατανάλωση τροφής. Οι ειδικοί συμφωνούν πως ο καλός ύπνος ξεκινά από έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής και σύμφωνα με την sleep coach Hayley Pedrick από το London Sleep Centre, υπάρχουν τρεις βασικές αρχές που πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη καθώς προσπαθούμε να κάνουμε βελτιώσεις στην ρουτίνα του ύπνου μας.

Το φως

Το φως είναι η κινητήριος δύναμη του κιρκάδιου ρυθμού, που ρυθμίζει τον κύκλο του ύπνου. Για να διασφαλίσετε πως θα αποκοιμηθείτε γρήγορα και θα παραμείνετε σε αυτή την κατάσταση καθόλη τη διάρκεια της νύχτας, προσπαθείστε να μένετε κάθε πρωί στον ήλιο για 30′ με 60′ αφού ξυπνήσετε. Μια ακόμα συμβουλή είναι να περιορίσετε την έκθεση στο φως δύο ώρες πριν πέσετε για ύπνο, κλείνοντας το φως και τα κεριά, αλλά και μειώνοντας την χρήση του smartphone και του μπλε φωτός.

Διαβάστε τη συνέχεια στο vogue.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT