Ποια είναι η κατάλληλη ώρα να πέφτετε για ύπνο και τι συμβαίνει αν δεν την τηρείτε;

Ποια είναι η κατάλληλη ώρα να πέφτετε για ύπνο και τι συμβαίνει αν δεν την τηρείτε;

Ρωτήσαμε έναν sleep expert τι ώρα πρέπει να πηγαίνουμε για ύπνο και όλα τα tips που πρέπει να ακολουθήσουμε

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο καλός ύπνος είναι απαραίτητος και μας βοηθάει να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες απαιτήσεις της καθημερινότητας, συμβάλλει στη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου ενώ μπορεί να επηρεάσει από την ψυχική υγεία μέχρι και την επιδερμίδα. Σύμφωνα με τους ειδικούς o ακανόνιστος κύκλος ύπνου θα μπορούσε να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην συνολική μας ευεξία. Αλλά τι ώρα ακριβώς πρέπει να πάμε για ύπνο; Ρωτήσαμε έναν ειδικό, ο οποίος μας εξήγησε επίσης τι συμβαίνει όταν επηρεάζεται ο κύκλος του ύπνου.

Ποια είναι η κατάλληλη ώρα για ύπνο

Όσον αφορά τον καθορισμό της καλύτερης ώρας για ύπνο, πρέπει να σας πούμε ότι, δυστυχώς, δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση. Σύμφωνα με τον Dr. Pujan Parikh, η ιδανική ώρα για ύπνο ποικίλλει ανάλογα με τον κιρκάδιο ρυθμό, δηλαδή το βιολογικό ρολόι του σώματος που ρυθμίζει τον κύκλο ύπνου-εγρήγορσης. «Επιστημονικά μιλώντας, έχει παρατηρηθεί ότι, σε γενικό επίπεδο, η καλύτερη ώρα για ύπνο είναι μεταξύ 22:00 και τα μεσάνυχτα», εξηγεί ο Parikh. Με λίγα λόγια, ωστόσο, όλα εξαρτώνται από την ώρα που πρέπει να ξυπνήσετε το επόμενο πρωί. Ουσιαστικά, είναι ζήτημα να διασφαλίσετε ότι έχετε τον ελάχιστο αριθμό ωρών ύπνου που έχει προδιαγραφεί για την ηλικιακή σας ομάδα διαθέσιμο για την ανάπαυσή σας. Για τους περισσότερους ενήλικες, αυτό αναλογεί στις 7-8 ώρες αδιάκοπου ύπνου. Για να δώσουμε ένα παράδειγμα: εάν η κλήση αφύπνισης έχει προγραμματιστεί για τις 7 π.μ., συνιστάται να πηγαίνετε για ύπνο από τις 23:00 έως τα μεσάνυχτα.

Διαβάστε τη συνέχεια στη Vogue

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή