Γονείς έτοιμοι για «πόλεμο»

Γονείς έτοιμοι για «πόλεμο»

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είναι η πρώτη φορά που νιώθω εντελώς αδύναμη μπροστά στην ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού»… Δεν έχουμε συνηθίσει να μας μιλάει με αυτόν τον τρόπο η διευθύντρια του σχολείου μας, ενός από τα δημοτικά του Δήμου Αθηναίων στην περιοχή της Πατησίων. Συνήθως είναι εκείνη που μας δίνει κουράγιο, μας εμπνέει με τις ομιλίες της να μην το βάζουμε κάτω γονείς και παιδιά. Αυτήν τη φορά φαίνεται στο βλέμμα της ότι έχει φτάσει στα όριά της, και ο λόγος είναι σημαντικός, αφού από το σχολείο, το οποίο λειτουργεί ως ολοήμερο, έφυγαν ξαφνικά δύο δάσκαλοι για να στελεχώσουν άλλα ολοήμερα σχολεία που έχουν πρόβλημα.

Γνωστά τα θέματα που αντιμετωπίζουν φέτος τα σχολεία πανελλαδικώς, και ιδιαιτέρως τα ολοήμερα, τα οποία υπάρχουν για να υπηρετούν πολύ συγκεκριμένους λόγους, κυρίως την ανάγκη οικογενειών που δεν έχουν τη δυνατότητα, λόγω εργασίας των γονιών, να παραλαμβάνουν τα παιδιά τις καθιερωμένες ώρες του σχολάσματος.

Εξω από το σχολείο, γονείς έχουν αρχίσει και μαζεύουν υπογραφές για να κινητοποιηθούν, με λίγα λόγια έχουν πάρει την κατάσταση στα χέρια τους, τι άλλο να κάνουν, αφού οι δύο δάσκαλοι έφυγαν επειδή κάποιος άλλος σύλλογος γονέων προβληματικού ολοήμερου έδωσε μάχη να τους πάρει! Γονείς λοιπόν απελπισμένοι, έτοιμοι για «πόλεμο», την ώρα που η ενότητα και η αλληλεγγύη μεταξύ τους είναι κανονικά το απαιτούμενο. Στην αμφίβολη πιθανότητα να επαναλειτουργήσει το ολοήμερο προστίθεται το ξεκαθάρισμα των δηλώσεων των γονέων, μερικοί από τους οποίους δεν είχαν δώσει τα χαρτιά που χρειάζονται και όμως έστελναν τα παιδιά τους στο ολοήμερο. Οσο για τα παιδιά, αυτά έχουν μετατραπεί σε μπαλάκια, αντικείμενα που τα πάμε από εδώ κι από εκεί, προσπαθώντας να εξηγήσουμε…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή