Εικόνες τού χθες στην οδό Τριπόδων
ΠΤΥΧΕΣ

Ακούγοντας τη διήγηση για τον συμμαθητή, που πριν από πολλά χρόνια έμενε στο παλιό σπίτι της οδού Τριπόδων, έφτασα κάποια στιγμή στο κατώφλι του.

Στις κοιλότητες της οδού 3ης Σεπτεμβρίου
ΠΤΥΧΕΣ

Από τις πιο συµπαθείς και αρχοντικές οδούς της αστικής Αθήνας, η 3ης Σεπτεμβρίου θα μπορούσε να εκληφθεί και ως λεωφόρος αν δεν είχε διαχρονικά τόσο ενωτικό το στοιχείο της κατοικίας και των μικρών καταστημάτων που κρατούσαν δεμένη τη γειτονιά.


Ντουμπάι: Γιατί ένα άδειο αμμώδες οικόπεδο πωλήθηκε στην τιμή – ρεκόρ των 34 εκατ. δολαρίων
ΚΟΣΜΟΣ

Από κάστρα και επαύλεις πάνω στο κύμα, μέχρι στόλους Ρολς Ρόις ή ιδιωτικά τζετ, πολλά μπορεί να αγοράσει κάποιος με 34 εκατομμύρια δολάρια. Στο Ντουμπάι, από την άλλη, το ιλιγγιώδες αυτό ποσό αρκεί για ένα κομμάτι γης. Κυριολεκτικά. 


Το «Φιλί» του Κλιμτ με… γάτες: Η Βιέννη επιστρατεύει την τεχνητή νοημοσύνη στα μουσεία της
ΠΟΛΗ

Το Vienna Tourist Board χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσει αντίγραφα κλασικών αυστριακών έργων τέχνης, αντικαθιστώντας τους πρωταγωνιστές τους με τα αγαπημένα αιλουροειδή.Αυτοψία της «Κ» στο Αναπαυτήριο του Πικιώνη: Θησαυρός σε αναμονή
ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Βατόπουλος ανεβαίνει στο Αναπαυτήριο και στου Φιλοπάππου, και καταγράφει τις ελλείψεις, τα σημάδια εγκατάλειψης, αλλά και βελτιωτικές κινήσεις ενόψει του προγράμματος ανάπλασης της ταλαιπωρημένης περιοχής.


Τα λείψανα μιας αστικής τάξης
ΠΤΥΧΕΣ

Ανάμεσα στη συγκίνηση ενός αθηναϊκού οικήματος σε αποσύνθεση και στη θλίψη για την εγκατάλειψή του, ποικίλα αισθήματα γεννώνται ως αντίδραση.


Σπάνια υβριδική έκλειψη ηλίου βύθισε στο «σκοτάδι» Δυτική Αυστραλία και Ινδονησία – Θεαματικές εικόνες
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ολική έκλειψη ηλίου γνωρίζουμε. Δακτυλιοειδή επίσης. Υβριδική, όμως; Ο όρος είναι σπάνιος, όπως και το φαινόμενο που θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σήμερα όσοι κάτοικοι του νότιου ημισφαιρίου στρέψουν ψηλά το κεφάλι. 

Το «πείραμα» του Κέιπ Τάουν – Πώς ο προνομιακός τρόπος ζωής των πλουσίων προκαλεί αστικές κρίσεις νερού
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Από τη χρήση πισινών έως το πλύσιμο αυτοκινήτων, η μη βιώσιμη κατανάλωση από τους πλούσιους του κόσμου θεωρείται βασικός παράγοντας της αστικής κρίσης νερού, σύμφωνα με μια νέα έρευνα.


Η κλιματική αλλαγή και η «φούσκα» των ακινήτων
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εως το 2100, πάνω από 410 εκατομμύρια άνθρωποι παράκτιων περιοχών εκτιμάται πως θα βιώσουν τον κίνδυνο πλημμυρών καθώς εντείνεται ολοένα και περισσότερο η άνοδος της στάθμης των θαλασσών, απόρροια της κλιματικής κρίσης και της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Η ιερή και βέβηλη Νάπολη…
ΠΟΛΗ

…με το φάντασμα του Μαραντόνα να πλανάται ακόμη πάνω από την πόλη σαν θεότητα που λατρεύεται από τους πάντες.