ORIS Carysfort Reef Limited Edition

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος η 5η Ιουνίου και με αυτή την αφορμή σας παρουσιάζουμε ένα ρολόι φτιαγμένο με γνώμονα την προστασία των κοραλλιογενών υφάλων του Carysfort Reef στα Φλόριντα Κις των ΗΠΑ. Η πρωτοβουλία ανήκει στην Oris, μία ελβετική εταιρεία με έντονες οικολογικές ανησυχίες, η οποία συμπράττει ενεργά επί πολλά χρόνια με περιβαλλοντικούς οργανισμούς και ιδρύματα, για τη διάσωση ειδών υπό εξαφάνιση, για την καθαρότητα των ωκεανών, για τη διατήρηση οικοσυστημάτων που έχουν υποστεί τεράστια καταστροφή από τη ρύπανση και την ανθρώπινη παρέμβαση (δείτε σχετικά θέματα που σας είχαμε παρουσιάσει εδώ , εδώ και εδώ).

ORIS Carysfort Reef Limited Edition-1

Το 2020 η Oris παρουσίασε το Carysfort Reef Limited Edition, τη δεύτερη συλλεκτική έκδοση που δημιούργησε σε συνεργασία με το Coral Restoration Foundation, τον κορυφαίο οργανισμό αποκατάστασης κοραλλιών στον κόσμο. Μέχρι το τέλος του έτους, το ίδρυμα αναμένεται να έχει φυτεύσει πάνω από τριάντα χιλιάδες κοράλλια στο Carysfort Reef της Φλόριντα.

ORIS Carysfort Reef Limited Edition-2

Η Oris θα δωρίσει τρία ρολόγια από ατόφιο χρυσό 18Κ (από τα 50 που θα κατασκευάσει) στον μη-κερδοσκοπικό οργανισμό, τα οποία θα τεθούν προς πώληση μέσω δημοπρασίας. Θα είναι τα υπ’ αριθμόν 02/50, 03/50 και 04/50. Η ελβετική ωρολογοποιία συνεργάζεται στενά με το Coral Restoration Foundation από το 2014. 

Το ρολόι

Το ORIS Carysfort Reef Limited Edition είναι το πρώτο καταδυτικό Aquis που κατασκευάζει η Oris από ατόφιο χρυσό. Η κάσα του είναι από κίτρινο χρυσό 18Κ και φέρει χρυσή στεφάνη με κεραμικό δακτύλιο σε μαύρο και μπλε χρώμα. Ο αυτόματος μηχανισμός του διαθέτει λειτουργία GMT και δείχνει την ώρα ταυτοχρόνως σε τρεις διαφορετικές χρονικές ζώνες, με τη βοήθεια της 24ωρης κλίμακας που είναι χαραγμένη με λέιζερ επάνω στη στεφάνη. Λειτουργεί σε συχνότητα 4 Hz (28.800 ταλαντώσεις/ώρα) και προσφέρει 42 ώρες αυτονομίας.

ORIS Carysfort Reef Limited Edition-3

Το ρολόι έχει διάμετρο 43,50 mm, είναι στεγανό μέχρι 300 μέτρα βάθος και στην πλάτη της κάσας υπάρχει ένα κρυστάλλινο μετάλλιο με τον αύξοντα αριθμό της συλλεκτικής έκδοσης και ένα ιδιαίτερο μοτίβο που απεικονίζει τα κοράλλια του Carysfort Reef.

ORIS Carysfort Reef Limited Edition-4

Διατίθεται σε ειδική ξύλινη κασετίνα και όπως προαναφέραμε είναι limited edition 50 μόλις κομματιών.

ORIS Carysfort Reef Limited Edition-5

Περισσότερες πληροφορίες για την Oris εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Rist Hellas (τηλ.: 2310-471155)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή