Πρόσωπα της Παρασκευής

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελάχιστα γνωστό είναι ότι ο μεγαλύτερος πυγμάχος όλων των εποχών, όπως αποκαλούν τον Μοχάμετ Αλι (φωτ.), ζωγράφιζε. Και όμως, περισσότερα από 12 έργα του πουλήθηκαν πριν από λίγες ημέρες σε δημοπρασία της Νέας Υόρκης για σχεδόν 1 εκατομμύριο δολάρια. Η δημοπρασία, που πραγματοποιήθηκε από τον οίκο Bonhams στα κεντρικά γραφεία του, περιελάμβανε 26 ελάχιστα γνωστά σχέδια και πίνακες που έφτιαξε ο Αλι τη δεκαετία του 1970. Μάλιστα, ο πίνακας «li’s Sting Like a Bee»1978) έκανε ρεκόρ και πουλήθηκε σε συλλέκτη έναντι 425.000 δολαρίων.

(…) Δεν είναι η πρώτη φορά που ο 38χρονος Αμερικανός σκηνοθέτης Μάθιου Χάινεμαν μπαίνει σε κίνδυνο για να γυρίσει τα ντοκιμαντέρ του. Το 2016 προτάθηκε για Οσκαρ με το «artel Land» μπλέκοντας με εγκληματικές συμμορίες στο Μεξικό, και εξίσου εξαντλητική ήταν η παραγωγή του ντοκιμαντέρ «irst Wave» που αφορά το ξέσπασμα της πανδημίας. Το ερώτημα είναι, λένε οι παραγωγοί, αν το κοινό είναι έτοιμο για κάτι τέτοιο.

(…) «Οταν έκανα το “Blade Runner 2049”, ήξερα ότι φλέρταρα με την καταστροφή και ότι έβαζα τον εαυτό μου σε τεράστιο καλλιτεχνικό κίνδυνο» είπε ο Ντενί Βιλνέβ (φωτ.) σε πρόσφατη συνέντευξη, με αφορμή την έξοδο στις αίθουσες του πολυαναμενόμενου νέου «une»που σκηνοθετεί. Ευτυχώς συνέχισε να κάνει σινεμά, αλλά η εμπορική αποτυχία εκείνου του «lade Runner»2017) υπήρξε τεράστια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο προϋπολογισμός της παραγωγής και του μάρκετινγκ είχε ξεπεράσει τα 300 εκατομμύρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή