Πρόσωπα της Τρίτης

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Βέλγος καλλιτέχνης Γιαν Φαμπρ (φωτ.) –σκηνοθέτης και χορογράφος–, ο οποίος για σύντομο διάστημα κατά το 2016 διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή από δικαστήριο της Αμβέρσας. Κρίθηκε ένοχος για 6 υποθέσεις, ύστερα από καταγγελίες χορευτριών που τον κατηγόρησαν με κοινή επιστολή, το 2018, για σεξουαλική παρενόχληση και άσεμνη επίθεση. Ο ίδιος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες και στη δίκη του δεν παρέστη στο δικαστήριο.

(…) Τρία γυάλινα γλυπτά του καλλιτέχνη Αϊ Ουέι Ουέι εκλάπησαν από έκθεση στη Lumas Galerie του Αμβούργου –βρίσκεται σε πολυτελή εμπορικό δρόμο της πόλης– και μάλιστα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι τοπικές αρχές εξακολουθούν να απευθύνουν έκκληση στο κοινό για οποιαδήποτε πληροφορία και για τον λόγον αυτό έχει δημιουργηθεί ειδική τηλεφωνική γραμμή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συναγερμός ασφαλείας στην γκαλερί δεν λειτούργησε κι έτσι οι κλέφτες έφυγαν ανενόχλητοι.

(…) Ρώσους καλλιτέχνες ακυρώνει το θέατρο Μπολσόι αφού, όπως έγινε γνωστό, ματαιώθηκε το ανέβασμα της όπερας «Ντον Πασκουάλε» του Τιμοφέι Κουλιάμπιν και του μπαλέτου «Νουρέγιεφ» του Κίριλ Σερεμπρενίκοφ. Οι δύο δημιουργοί που έχουν φύγει από τη Ρωσία υπερασπίστηκαν την Ουκρανία απέναντι στη ρωσική εισβολή. Ο Σερεμπρενίκοφ αποκάλεσε το κατέβασμα των παραστάσεων ως πισωγύρισμα στη σοβιετική εποχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή