Θετικό στίγμα

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τους περισσότερους ανθρώπους του πολιτισμού, η ανάθεση του υπουργικού θώκου στον κ. Κώστα Τασούλα ήταν μάλλον μια έκπληξη. Η αλήθεια είναι όμως ότι, αν και είναι πολύ νωρίς για να τον κρίνει κανείς, έχει δώσει ένα θετικό στίγμα. Πρωτίστως χαρακτηριολογικό. Είναι εξαιρετικά ευγενής, προσγειωμένος και -κυρίως- φαίνεται διατεθειμένος να ακούσει (και επίσης να απαντά ενίοτε με χιούμορ, πράγμα σπάνιο για πολιτικό). Προσπαθεί να ενημερωθεί από διαφορετικές πηγές και να κάνει μια ιεράρχηση των προτεραιοτήτων. Τούτο δεν το λένε μόνον οι δημοσιογράφοι, καθώς συνταξίδεψε με κάποιους εξ αυτών στην Ανδρο για τα εγκαίνια της έκθεσης στο Μουσείο Γουλανδρή. Το παραδέχονται και κάποιοι εκ των υφισταμένων του στις υπηρεσίες του ΥΠΠΟ, που αναγνωρίζουν ότι έχει όρεξη και κουράγιο.

Μια από τις -πολλές- προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει άμεσα είναι το ζήτημα του προσωπικού στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία στην αιχμή της τουριστικής περιόδου. Σήμερα πρόκειται να επισκεφθεί τη Νεμέα, αναζητώντας μια λύση για το φλέγον ζήτημα που κινδυνεύει να βάλει λουκέτο στο αρχαιολογικό πάρκο. Ηδη από τις 4 Ιουλίου έληξαν οι συμβάσεις των εργαζομένων που είχαν προσληφθεί προσωρινά, έπειτα από αγώνα του Αμερικανού αρχαιολόγου Στεφάνου Μίλερ που έχει αφιερώσει δεκαετίες της ζωής του στην ανασκαφή και ανάδειξη του σταδίου και όχι μόνον. Ετσι, υπάρχουν τρεις μόνο μόνιμοι ημερήσιοι φύλακες και δύο ακόμη άτομα, τα οποία προσλήφθηκαν πρόσφατα με τετράμηνες συμβάσεις και δεν επιτρέπεται να απασχολούνται τα Σαββατοκύριακα. Ας ελπίσουμε ότι, έστω και την ύστατη στιγμή, θα βρεθεί ένας τρόπος να μην κλείσει ο χώρος και να λυθεί το πρόβλημα μια και καλή…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή