Το Κονκλάβιο (05/01/19)

3' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς τυμπανοκρουσίες

Εδώ η Μέρκελ, εκεί η Μέρκελ, πού είναι η Μέρκελ; Ερχεται το μεσημέρι της επόμενης Πέμπτης και αναχωρεί το μεσημέρι της Παρασκευής. Οι λεπτομέρειες της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα βρίσκονταν στο «περίπου», τουλάχιστον μέχρι χθες. Το λέω διότι πληροφορούμαι ότι αναμενόταν να επιστρέψει από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές της και να συνεννοηθεί η ίδια με το γραφείο της για τις λεπτομέρειες της επίσκεψης. Περιττό να προσθέσω ότι η Μutti δεν έφτασε μέχρι εδώ αφήνοντας τα πράγματα στην τύχη τους. Καθώς και ότι, σε κάθε περίπτωση, μην περιμένετε τυμπανοκρουσίες και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα στην Πνύκα τύπου Μακρόν. Δεν αποκλείω να περάσει από την Ελληνογερμανική Σχολή και σίγουρα θα συναντηθεί με τους Αλ.Τσίπρα, Πρ. Παυλόπουλο και Κυρ. Μητσοτάκη. Ο τελευταίος το δήλωσε και επισήμως την Πέμπτη από τη Βαυαρία. Για το δείπνο μένει να φανεί το αν, το ποιοι και το πού…

Τώρα βιάζεται;

Μιλώντας για την καγκελάριο και το τάιμινγκ της επίσκεψης που συνδέεται με το κλείσιμο της συμφωνίας των Πρεσπών, μην είστε και τόσο σίγουροι ότι ο Αλ. Τσίπρας θα καθυστερήσει την έλευση της συμφωνίας στη Βουλή.

Φαντάζομαι ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Π. Καμμένος αυτή τη στιγμή μόνο να χάσουν έχουν εκλογικά από τη συνέχιση της συγκατοίκησης. Ομοίως, αρμόδια πηγή μου λέει ότι δεν φαίνεται πως θα καθυστερήσει πολύ και η κύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ που θα ακολουθήσει τη συμφωνία, ίσως με χρονική απόσταση κάποιων ημερών.

Ανθρακες ο θησαυρός

Ανθρακες ο θησαυρός… Κυριολεκτικά στην περίπτωση της χθεσινής έρευνας στο σπίτι του N. Μανιαδάκη, όπου δεν βρέθηκε τίποτα από τις αστυνομικές αρχές. Το αναφέρω γιατί πηγή μου λέει ότι οι Αρχές χρησιμοποίησαν και ειδικό μηχάνημα ανιχνευτή μετάλλων στους τοίχους του σπιτιού του πρώην «προστατευόμενου» μάρτυρα. Φαντάζομαι ότι έψαχναν τον κρυμμένο θησαυρό ή ίσως κανένα χρηματοκιβώτιο ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο… Πάντως, δεν τον βρήκαν.

Απόβαση στην Αθήνα

Εχω χάσει πλέον το μέτρημα του πηγαινέλα του ΕΛΚ και του εκλεκτού του για την προεδρία της Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ στην Αθήνα. Για να μην αναφέρω ότι μόλις την Πέμπτη ο Κυρ. Μητσοτάκης βρέθηκε στη Βαυαρία, όπου προσκλήθηκε στο κλειστό brainstorming της κοινοβουλευτικής ομάδας του CSU και είδε τον Βέμπερ. Ε, αυτή τη φορά ο Βέμπερ επιστρέφει στην Αθήνα, στο τρίτο συνεχόμενο ταξίδι του μετά το συνέδριο της Νεολαίας του ΕΛΚ του περασμένου Νοεμβρίου. Αυτό καθώς το EΛΚ θα πραγματοποιήσει τη συνάντηση του κεντρικού του γραφείου ενόψει ευρωεκλογών στην Αθήνα. Οπου και μαθαίνω ότι οδηγούν όλοι οι δρόμοι των Ευρωπαίων Κεντροδεξιών στις 7 και 8 Φεβρουαρίου.

Εν… Δράση

Ενδιαφέρουσες παρουσίες στο συνέδριο της Δράσης το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, καθώς, εκτός απροόπτου, στην έναρξη του συνεδρίου θα βρεθούν όλοι μαζί και θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Κυρ. Μητσοτάκης, η Φώφη Γεννηματά, ο Στ. Θεοδωράκης, αλλά και η πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ Αννα Διαμαντοπούλου. Εννοείται ότι το συνέδριο θα ανοίξει ο Στ. Μάνος και θα ακολουθήσει ο Θ. Σκυλακάκης. Σημειώνω ότι υπάρχει τραπέζι για την 4η Βιομηχανική Επανάσταση, αλλά και για το Σκοπιανό. Για να δούμε…

Μετσοβόνε και Μετσοβότκα (!)

Σας είχα ενημερώσει για το ορειβατικό σκι του Κυρ. Μητσοτάκη στο Μέτσοβο. Αυτό που δεν σας είπα είναι ότι δεν ήταν μόνο η φύση στην περιοχή που εντυπωσίασε τον πρόεδρο της Ν.Δ., αλλά και το φαγητό. Πληροφορούμαι, για παράδειγμα, ότι του άρεσε ιδιαίτερα το καπνιστό τυρί (Μετσοβόνε), μπίρα τοπικής ζυθοποιίας, αλλά και τοπικό παγωτό των Ιωαννίνων (!). Μάλιστα, ζήτησε να μάθει περισσότερα για το μοντέλο τού Μετσόβου και το πώς ο Αβέρωφ έπεισε τον βαρώνο Τοσίτσα να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη του Μετσόβου. Με την ευκαιρία, δεν ήταν μόνο το Μετσοβόνε η αιχμή του δόρατος. Πληροφορούμαι ότι ο Αβέρωφ φιλοδοξούσε και στην παραγωγή τοπικού τσίπουρου. Μάλιστα, είχε σκεφθεί και την ονομασία: κατά το Μετσοβόνε, Μετσοβότκα!

«Μπεν Χουρ» αναθεώρηση

Μένω στα Ιωάννινα που φαίνεται ότι έχουν την τιμητική τους. Το λέω επειδή μαθαίνω ότι ο Ευ. Βενιζέλος τα επέλεξε ως πρώτο σταθμό της περιοδείας για το νέο του βιβλίο. Στην παρουσίαση του βιβλίου στα Ιωάννινα έχει προσκληθεί να μιλήσει και ο Κ. Τασούλας, τοπικός βουλευτής και εισηγητής της Ν.Δ. στη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση.  Θα έχει προηγηθεί, εξάλλου, την ερχόμενη Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη τριήμερη «εορταστική» συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής που θα συζητήσει περί τα 30 άρθρα (!), μεταξύ των οποίων για τη Δικαιοσύνη. Υποθέτω ότι το επικείμενο «Μπεν Χουρ» τριήμερο ήταν το βασικό θέμα συζήτησης που είχε προ ημερών ο Τασούλας με τον Κυρ. Μητσοτάκη στο Μοσχάτο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή