Πατριωτισμός προς επάλειψη

Πατριωτισμός προς επάλειψη

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την ίδια άνεση που πουλάει αντιαρματικές νάρκες στη Βουλή ο Κυριάκος Βελόπουλος, πουλάει και μια θαυματουργή «αντισηπτική» αλοιφή, ονόματι «Βυζαντινόν». Αλλοι θα κινδυνέψουν από τις νάρκες, οι «λαθροεισβολείς», άλλοι και από τον ιό, αν πάρουν στα σοβαρά τις παραϊατρικές διαβεβαιώσεις του. Υμνεί πρώτα στην πολιτικοεμπορική τηλεοπτική εκπομπή του τον Σαλβίνι και τον Ορμπαν ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης, εξισώνει τον εαυτό του με τον Τσε Γκεβάρα, δοξολογεί τα παντελόνια που φοράει κι έπειτα, με το ίδιο στυλ που προπαγανδίζει «ιδέες», προπαγανδίζει το εμπόρευμα:

«Με τη “Βυζαντινόν” αποτρέπετε κάθε μικρόβιο απ’ τα χέρια σας. Μία επάλειψη θα κάνετε το πρωί, μία το μεσημέρι και μία το βράδυ», λέει στους θεατές του ο «ελληνολύτης», που πήγε βέβαια κι αυτός στον Εβρο, να φυλάξει Θερμοπύλας και ν’ ανοίξει ψηφοπύλας. Και συνεχίζει σε ελληνικά που η ποιότητά τους δεν περνάει δυστυχώς στο χαρτί: «Μετά κάνετε δεκαεφτά χειραψίες. Δεν κολλάτε τίποτε. Εχει μέσα ένα κοκτέιλ ουσιών. Ούτε να φοβάσαι τον κοροναϊό ούτε τίποτα. Να το πω για να το καταλάβετε. Περιέχει ένα βότανο από τα πλέον λίγα που υπάρχουν στον κόσμο. Ούτε κοροναϊό, ούτε να φοβάστε μην κολλήσετε ιώσεις, ούτε να φοβάστε τίποτα. Δεν υπάρχει καλύτερο προϊόν από αυτό εδώ. Αντιβακτηριακό για κοροναϊούς και δεν φοβάσαι τίποτα. Είναι τελειωμένο».

Κι όμως. Κάτι έχουμε να φοβόμαστε: την αντιποίηση αρχής. Την αντιποίηση ρόλου, ιδιότητας, αρμοδιότητας. Ο κ. Βελόπουλος, αυτοχειροτονημένος κάτοχος επιστολής του Ιησού, για να πουλήσει τις αλοιφές του υποδύεται τον γιατρό, γνωματεύει, δίνει συνταγές. Και δεν το κάνει αυτό στην παρέα του ή στην κοινοβουλευτική του ομάδα. Το κάνει στην τηλεόραση. Πού ποντάρει; Στην αφέλεια των ανθρώπων και στον φόβο τους. Και στην πίστη των ψηφοφόρων του, όσων τον θεωρούν τρανό ηγέτη. Στις εκλογές του περσινού Ιουλίου τον εμπιστεύτηκαν 209.920 πολίτες, στις δε ευρωεκλογές του Μαΐου 236.347. Η δουλειά θα γίνει ακόμα κι αν μόνο ένας στους δέκα από αυτούς ή στους είκοσι εμπιστευτεί τις ιατρικές του γνώσεις, όπως εμπιστεύτηκε την πολιτική του οξύνοια. Αν προχωρήσει δηλαδή στην εξίσωση μέγας ηγέτης = σπουδαίος γιατρός, γοητευμένος και από το μεγαλοπρεπές νι στην ουρά του «Βυζαντινού» – άλλο το «Βυζαντινόν» κι άλλο το σκέτο «Βυζαντινό». Είναι ιατρικώς αποδεδειγμένο άλλωστε ότι το πολύ νι οξυγονώνει καλύτερα το μυαλό, γι’ αυτό και οι αντεθνικοί δημοτικιστές το φαλκίδευσαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή