Επραξε σωστά η κυβέρνηση

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγνωστο πώς θα εξελιχθεί σήμερα η επέτειος του Πολυτεχνείου. Αν θα επιχειρήσουν πορεία εξωκοινοβουλευτικοί και κόμματα που αποφάσισαν να πάρουν μέρος, αν θα εκμεταλλευθούν όπως συνήθως την ευκαιρία οι επαγγελματίες «μπαχαλάκηδες» για να προκαλέσουν συγκρούσεις και καταστροφές, ποια θα είναι η αντίδραση της αστυνομίας. Το απίστευτο είναι η δημόσια αντιπαράθεση, στα όρια του γελοίου, αν και κατά πόσον η κυβέρνηση παραβιάζει το Σύνταγμα απαγορεύοντας την πορεία, εν μέσω πανδημίας, για να μη διευκολυνθεί η διασπορά του φονικού ιού. Νέα απόδειξη ότι μέρος του ελληνικού πολιτικού συστήματος αρνείται πεισματικά να λειτουργήσει στοιχειωδώς υπεύθυνα, ακόμη και σε κρίσιμες καταστάσεις.

Στην πρωτοπορία της ανευθυνότητας μπήκε το ΚΚΕ, που θεώρησε δικαίωμά του να πραγματοποιήσει κομματική πορεία, αδιαφορώντας για τις πιθανές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία λόγω του συγχρωτισμού και παρά την αστυνομική απαγόρευση. Τα συνηθίζει κάτι τέτοια το «κόμμα του λαού» φροντίζοντας την «επαναστατική γυμναστική» των μελών του, αλλά και για να καλλιεργεί την εντύπωση ότι μπορεί να παραβιάζει νόμους δίχως συνέπειες και επικρίσεις. Το κάνει με καταλήψεις σχολείων, εργασιακών χώρων, δρόμων και υπουργικών γραφείων, γιατί όχι και με μία πορεία που απαγορεύθηκε. Βρήκε άλλωστε πρόθυμο σύμμαχο τον αρχηγό του ΜέΡΑ25, που ως πιστός οπαδός του Αλκιβιάδη θέλει πάντα να παράγει «ντόρο» γύρω από το όνομά του. Αν και αμφισβητείται βάσιμα αν συμμετείχε ποτέ σε πορεία του Πολυτεχνείου στο παρελθόν, τώρα επιζητεί να ηρωοποιηθεί εκ των προτέρων ως θύμα των ΜΑΤ…

Περιέργως, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι αντιπροσωπεία του θα παραστεί μόνο σε εκδήλωση στο Πάρκο Ελευθερίας. Διαπίστωσε όμως ότι χάνει σε «αριστεροσύνη» και έσπευσε να συνταχθεί με ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για επίδειξη αντισυνταγματικού αυταρχισμού. Τα στελέχη διάνθισαν τη στάση του κόμματος με ποικιλία μπουρδολογίας, στην οποία διακρίνονται.

Το «λάδι στη φωτιά» το έριξε η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων χαρακτηρίζοντας «αντισυνταγματική» την απαγόρευση της πορείας λόγω της πανδημίας. Η ίδια ένωση που πριν από μέρες είχε ζητήσει τη διακοπή των δικαστηρίων για τον ίδιο λόγο. Σε νομικό επίπεδο, την έβαλαν στη θέση της ΣτΕ και συνταγματολόγοι. Σε πολιτικό επίπεδο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κυβέρνηση έπραξε ολόσωστα, εν μέσω πανδημίας!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή