Η μάχη της «φανέλας»

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οικτίρουν ορισμένοι στη Νέα Δημοκρατία, κατά καιρούς, το γεγονός ότι εις την Ελλάδα έχει εδραιωθεί η «ηγεμονία της Αριστεράς». Πρόκειται απλώς περί διαπιστώσεων, προς άγραν ψηφοφόρων, διά της επιδείξεως της «Δεξιάς φανέλας» κατά πως λένε οι φίλαθλοι, διότι ποδοσφαιρικό είναι το ήθος και η ουσία της ελληνικής πολιτικής.

Κάποιοι επίσης διαπίστωσαν ότι αυτή η «ηγεμονία» επιβεβαιώθηκε την περασμένη Τρίτη, όταν το ΚΚΕ, διά τεχνασμάτων, διοργάνωσε συγκεντρώσεις έξω από την αμερικανική πρεσβεία και στο κέντρο των Αθηνών, όπου και σημειώθηκαν επεισόδια. Διότι, ας μην πλανώμεθα, το ΚΚΕ ήταν ο πρωταγωνιστής του φετινού εορτασμού των γεγονότων του Πολυτεχνείου. Οι άλλοι ήσαν απλώς «επίκουροι».

Διατυπώνονται φόβοι, κατ’ άλλους η ελπίς, ότι η τρικομματική σύμπραξη της περασμένης Τρίτης θα οδηγήσει στη δημιουργία «Αριστερού Μετώπου». Ουδέν ανακριβέστερον. Το ΚΚΕ είναι κόμμα εμφορούμενο από αντίληψη «ηγεμονική» και θεωρεί τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΜέΡΑ25 απλώς ως σφετεριστές των ψηφοφόρων, που δικαιωματικά ή «ταξικά» του ανήκουν. Αυτά καθ’ όσον αφορά εις την επικαιρότητα. Η ουσία είναι ότι η ιδεολογική «ηγεμονία της Αριστεράς» οφείλεται αποκλειστικά στη διανοητική αφασία της λεγομένης σημερινής Δεξιάς.

Τις πρώτες δεκαετίες που ακολούθησαν μετά την καταστολή της κομμουνιστικής ανταρσίας, η ιδεολογική μάχη δόθηκε από πολιτικούς του διαμετρήματος των Παναγιώτη Κανελλόπουλου, Κωνσταντίνου Τσάτσου και άλλων όπως ο Γρηγόριος Κασιμάτης – με άλλα λόγια, από Φιλελεύθερους πολιτικούς.

Τα χρόνια της Μεταπολιτεύσεως, η ιδεολογική μάχη εναντίον της Αριστεράς δεν χάθηκε, διότι απλούστατα ουδέποτε εδόθη. Ούτως ή άλλως, μετά την πλήρη ένταξη της χώρας στην Ε.Ε., τόσο η «Αριστερά» όσο και η «Δεξιά» απλώς «εναρμονίζονται» με τα ευρωπαϊκώς επιβαλλόμενα.

Αλλά ούτε δόθηκε προχθές μάχη ιδεολογική εις την Ελλάδα. Την οργανωτική δεινότητά του επέδειξε το ΚΚΕ. Από την πλευρά της, η κυβέρνηση κινητοποίησε δυσανάλογες αστυνομικές δυνάμεις. Καταιγισμός «πολιτικών» δηλώσεων. Η πρώτη πράξη της φαρσοκωμωδίας έληξε, με όλους «νικητές». Το περιεχόμενο της δευτέρας φάσεως θα αφορά εις την περίπτωση αυξήσεως των κρουσμάτων κορωνοϊού, που οι πάντες απευχόμαστε, εάν οφείλονται εις την Αριστερά ή στον συνωστισμό των αστυνομικών δυνάμεων. Και η μάχη της «φανέλας» Αριστεράς και Δεξιάς θα συνεχίζεται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή