Ετσι κάνουν τα νέα παιδιά

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eίναι δύο νέα, κανονικά παιδιά. Της ηλικίας τους. Είναι χαρούμενα παιδιά και θέλουν να το φωνάξουν. 

Ετσι κάνουν τα νέα παιδιά στα σόσιαλ μίντια. Οταν έχουν γενέθλια, οι φίλοι τους ποστάρουν κοινές φωτογραφίες, μνημονεύουν (κάνουν tag) το όνομα του εορτάζοντα και του εύχονται με greeklish «Χρόνια πολλά». Οταν είναι διακοπές, αναρτούν στιγμιότυπα. Οταν ερωτεύονται, δεν το κρύβουν. Δεν κάνουν δεύτερες σκέψεις μήπως ερμηνευτεί κακόβουλα η φωτογραφία και η λεζάντα, τι θα πουν οι επικοινωνιολόγοι, αν θα το εκμεταλλευτεί η αντιπολίτευση.

Ετσι κάνουν τα νέα παιδιά. Κι αυτό θα έπρεπε να ισχύει για όλα τα νέα παιδιά, της ηλικίας τους. Χωρίς εξαιρέσεις. Ο γιος του πρωθυπουργού δεν μπορεί να σκέφτεται κάθε φορά ποια είναι η γνώμη της Αννας Ελεφάντη, ούτε καν των υπουργών της Νέας Δημοκρατίας για τη σχέση του. Ούτε θα πρέπει να απολογείται για όσα ποστάρει στα σόσιαλ μίντια για την αγαπημένη του, που έτυχε να είναι μια διεθνούς φήμης αθλήτρια. 

Ο γιος του πρωθυπουργού δεν τροφοδοτεί, όπως ισχυρίζονται οι ιδεολογικοί αντίπαλοί του, τα ταμπλόιντ ή την αντιπολίτευση με στιγμιότυπα από την προσωπική του ζωή. Για να είμαστε ακριβείς κάνει το ακριβώς αντίθετο. «Δείχνει» μόνο στους στενούς του φίλους στο Instagram την προσωπική του ζωή. Γράφει –και καλά κάνει– τις λεζάντες και τα ποστ του σαν να μην καραδοκούν τα τρολ του Twitter, οι δημοσιογράφοι ή οι μοχθηροί ιδεολογικοί του αντίπαλοι… 

Ο ΣΥΡΙΖΑ και όσοι τον εκπροσωπούν καλό θα ήταν να καταλάβουν ότι μπορούν να συγκρουστούν με την κυβέρνηση σε πολλούς τομείς, για αρκετούς λόγους, και με διάφορες αφορμές. Ευκαιρίες υπάρχουν άπλετες. Η οικογένεια όμως του πρωθυπουργού και οι «εξ αγχιστείας» σχέσεις των μελών της είναι πολύ ποταπός στόχος. Αυτό που μένει είναι μια μονότονη ένδεια επιχειρημάτων, συστηματικές ταμπλόιντ επιθέσεις εις βάρος κυρίως γυναικών και πάνω από όλα μια συμπλεγματική στοχοποίηση της χαράς και της νιότης. 

Το βέβαιο αποτέλεσμα είναι η συσπείρωση γύρω από την οικογένεια του πρωθυπουργού και μαζί η αγανάκτηση για τη μεταχείριση μιας αθλήτριας που αγωνίζεται τούτη την ώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες και έχει σαφώς καλύτερα πράγματα να κάνει από να «τρεντάρει» στο Twitter… 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή