Βιαστική απολογία

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 3 Οκτωβρίου, ο κ. Ανδρέας Δρυμιώτης ασχολήθηκε στο κυριακάτικο άρθρο του στην «Κ» με δύο «Στάσεις»μου, δημοσιευμένες εδώ στις 22 και 23.10. Τον ευχαριστώ, κι ας με κήρυξε βιαστή ήδη στον τίτλο: «Αλλος ένας βιασμός της Στατιστικής». Αφού λοιπόν καταδικάστηκα ερήμην από το Εκτακτο Μονομελές, για να μην πάω αναπολόγητος, ομολογώ κατόπιν δίκης: Οντως. Οι γνώσεις μου στη Στατιστική εξαντλούνται σε όσα έμαθα στο πρώτο έτος της Οδοντιατρικής από τον σπουδαίο Δημήτρη Τριχόπουλο. Τώρα, βέβαια, μ’ αυτή τη φράση αυτοκαρφώθηκα. Γιατί όταν εγώ φοιτούσα στην Οδοντιατρική, στη γειτονική Ιατρική σπούδαζε ο κ. Πολάκης. Τι χρείαν έχομεν άλλων μαρτύρων. Από τότε συνωμοτώ μαζί του. Κι όσα του έχω σύρει απ το 2015 είναι για ξεκάρφωμα.

Ο κ. Δρυμιώτης δεν αμφισβητεί τα στατιστικά στοιχεία που παρέθεσα. Τα «θεωρεί απολύτως σωστά» Κι όχι επειδή «προέρχονται από έναν σοβαρό δημοσιογράφο» όπως γράφει, αλλά επειδή έχουν αντληθεί από τον ECDC. Τα συμπεράσματά μου αμφισβητεί. Δεν έχει σημασία, λέει, που εσχάτως η Ελλάδα είναι 2η ή 3η σε 30 χώρες στην αναλογία θανάτων ως προς τον πληθυσμό. Σημασία έχει μόνο ο δείκτης από την αρχή της πανδημίας, που είναι τιμητικός για τη χώρα μας: είναι 48η παγκοσμίως, η δε Σουηδία 43η. Μπράβο μας. Το θέμα όμως δεν είναι να καίμε θυμίαμα στους άρχοντές μας –με το πρώτο πληθυντικό εδώ να αφορά μόνο τους επαγγελματίες δημοσιογράφους, όχι γενικά όσους δημοσιεύουν έκτακτα ή τακτικά την άποψή τους. Το θέμα είναι να τους κρίνουμε. Μήπως και αναρωτηθούν γιατί περάσαμε πια τη Σουηδία σε νεκρούς, παρότι τα λοκντάουν επιβλήθηκαν εδώ, όχι εκεί.

Εκτός από βιαστής όμως, είμαι και «ιλουζιονιστής» ταχυδακτυλουργός. Και κρύβω την αλήθεια, για να μη δει ο κόσμος (λ.χ. ο κ. Ευ. Βενιζέλος) ότι η κυβέρνηση τα πήγε πολύ καλά και γενικά και ειδικά στους εμβολιασμούς. Κι αν δεν πιάσαμε ακόμα το 60%, φταίνε οι αντιεμβολιαστές. Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι πολύ δυνατός σε ιερείς, καλόγερους, μακεδονομάχους και παλαιοημερολογίτες, διέπραξε δε και εισοδισμό στα αντιεμβολιαστικά κομματίδια του Κασιδιάρη και του Λαγού.

Α, εκτός από βιαστής και ιλουζιονιστής είμαι και συριζαίος, όπως υπονοεί ο κ. Δρυμιώτης. Δεν ξέρω πού το βρήκε γραμμένο, πάντως όχι στα δικά μου γραπτά. Θα ευχαριστούσα τον κ. Δρυμιώτη και για την ευχή του, αλλά τα ελληνικά της με ξεπερνούν: «Θέλω να ευχηθώ κάτι στον κ. Μπουκάλα: Να μην αντιμετωπίσει πανδημία με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, γιατί θα είχαμε πεθάνει εμπροσθοβαρώς!»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή