Ιδανικοί αυτόχειρες με COVID-19

Ιδανικοί αυτόχειρες με COVID-19

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tα δεδομένα είναι τόσο προφανή, ώστε αυτός ο οποίος δεν εμβολιάζεται και είναι ψυχικά υγιής, να θεωρείται ότι έχει αυτοκτονικές τάσεις. Δεν υπάρχει άλλη λογική εξήγηση. Να γνωρίζεις τι θα πρέπει να κάνεις για να ζήσεις και τι δεν πρέπει να κάνεις γιατί θα πεθάνεις, κι εσύ να επιλέγεις τη δεύτερη οδό, αυτό σημαίνει πως βαρέθηκες την παραμονή σου στον μάταιο τούτο κόσμο. Καθημερινά διαβάζουμε για νέα παιδιά που χάνουν τη ζωή τους, γιατί πίστεψαν πως είναι άτρωτα στην COVID-19. Kαθημερινά διαβάζουμε για νέους οικογενειάρχες που πεθαίνουν αφήνοντας πίσω τους τη δυστυχία. Και μονολογείς: δεν μπορεί στον 21ο αιώνα να συμβαίνουν τέτοια πράγματα! Δεν το χωράει ο νους του ανθρώπου.

Τον ανεμβολίαστο από τη ΜΕΘ τον χωρίζει μια τυχαία επαφή, μια ανέμελη αναπνοή.

Κοντεύουμε σε λίγο τα δύο χρόνια από την εμφάνιση της πανδημίας και μετράμε στην πατρίδα μας πάνω από 15.000 νεκρούς. Θα περίμενα πως αυτός ο τραγικός αριθμός θα είχε συνετίσει όλους αυτούς που έχουν υποεκτιμήσει την COVID-19 και έχουν υπερεκτιμήσει τις αντοχές του οργανισμού τους ή τη διάρκεια της τύχης τους. Γιατί, σε τελική ανάλυση, τον ανεμβολίαστο από τη ΜΕΘ τον χωρίζει μια τυχαία επαφή, μια ανέμελη αναπνοή. Αυτοί οι άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται, παρ’ όλα όσα βλέπουν να συμβαίνουν γύρω τους, ότι η ζωή τους κρέμεται από μια λεπτή κλωστή. Επειδή δεν συνέβη το κακό μέχρι τώρα, αυτό δεν προδικάζει ότι δεν θα συμβεί και αύριο.

Είναι λυπηρό για μια ευρωπαϊκή χώρα και για ένα λαό που επαίρεται πως είναι «ο πιο έξυπνος λαός του κόσμου», να χάνονται άνθρωποι επειδή δεν εμβολιάστηκαν. Οσες γραμμές και αν γράψουμε, όσα μηνύματα και αν στείλουμε, αν κάποιος νομίζει ότι είναι υπεράνθρωπος, δεν έχει αντιληφθεί πως τον χωρίζει ένα μικρό βηματάκι από μια μεγάλη περιπέτεια.

Εκατοντάδες είναι οι περιπτώσεις ασθενών που μέσα από τη ΜΕΘ παρακαλούσαν τον Πανάγαθο να τους σώσει τη ζωή, ενώ μπορούσαν κάλλιστα να κάνουν κάτι πιο απλό, πιο χειροπιαστό. Να εμπιστευθούν την επιστήμη και να πάνε να εμβολιαστούν. Και αν θέλουν να αυτοκτονήσουν, ας βρουν άλλον τρόπο, χωρίς να καταλάβουν μια πολύτιμη ΜΕΘ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή