Βλέποντας και κάνοντας

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτή είναι η μόνη τακτική που υπάρχει για να αντιμετωπισθεί η πανδημία και την ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις. Είναι αδύνατον να υπάρξει ένας, έστω μεσοπρόθεσμος, σχεδιασμός καθώς οι παραλλαγές της τον ανατρέπουν.

Σήμερα βρισκόμαστε στη φάση όπου οι επιστήμονες προσπαθούν να καταλάβουν τι ακριβώς είναι η παραλλαγή «Ομικρον», την επιθετικότητά της, την επικινδυνότητά της και τις μακροχρόνιες συνέπειες που ενδεχομένως θα έχει σε όσους προσβλήθηκαν. Συνεπώς, όλες οι κυβερνήσεις ανεξαιρέτως, κινούνται βήμα βήμα. Σε όλη την Ευρώπη λαμβάνονται μέτρα, αλλού πιο σκληρά αλλού πιο χαλαρά, και είναι επόμενο αυτή η νέα κατάσταση να προκαλεί και πάλι αντιδράσεις σε μεγάλη μερίδα των πολιτών.

Πιστεύαμε στην αρχή πως οσονούπω θα τελειώσουμε με την COVID-19, αλλά προέκυψαν οι μεταλλάξεις και σήμερα και πάλι συζητάμε για νέα μέτρα. Παρά την ύπαρξη των εμβολίων εξακολουθούμε να βιώνουμε μια κατάσταση αβεβαιότητας.

Στην πατρίδα μας, ως γνωστόν, τα πάντα πολιτικοποιούνται. Τα πάντα γίνονται αντικείμενο πολιτικής διαμάχης και αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Φυσικά δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός του αντιπολιτευτικού βεληνεκούς και η πανδημία.

Να θυμηθούμε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε, τον Απρίλιο του 2020, όταν η κυβέρνηση έλαβε τα πρώτα οικονομικά μέτρα ενίσχυσης πολλών επαγγελματικών κατηγοριών, αυτός να ζητάει αυτή η ενίσχυση να είναι εμπροσθοβαρής. Δηλαδή, όλα τα λεφτά να δίνονταν τότε, την άνοιξη του 2020. Πώς θα υπολόγιζε το εμπροσθοβαρές ποσό όταν ήταν άγνωστη η διάρκεια της πανδημίας; Μέχρι στιγμής εκτιμάται πως η κυβέρνηση έχει δαπανήσει περί τα 40 δισεκατομμύρια για την αντιμετώπιση των συνεπειών της COVID.

Είναι μέσα στους κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού η αντιπολίτευση πάντα να υπερθεματίζει και οι κυβερνήσεις να κινούνται πιο συντηρητικά και συγκρατημένα. Είναι επόμενο σήμερα η κυβέρνηση να είναι πολύ προσεκτική στα νέα μέτρα που λαμβάνει, για δύο λόγους: α) έχει απέναντί της μια κουρασμένη κοινωνία και β) δεν γνωρίζει τι είναι η παραλλαγή «Ομικρον». Συνεπώς, είναι υποχρεωμένη να παρακολουθεί σχεδόν ανά ημέρα την εξέλιξη αυτής της παραλλαγής και αναλόγως να πράττει. Προτάσεις που αγνοούν την κόπωση των πολιτών αλλά και τις αντοχές της οικονομίας μας στερούνται σοβαρότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή