Σκέφτομαι, άρα συλλαμβάνω

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κρίμα και άδικο. Πάει χαμένος τόσος κόπος. Δεν είναι εύκολο να συγκεντρώσεις σοφά αποφθέγματα που να βεβαιώνουν ότι κάθε άνθρωπος γεννιέται μόλις η μέλλουσα μητέρα του σκεφτεί ότι θέλει να αποκτήσει τέκνο. Από το «είπε και εγένετο» στο «σκέφτoμαι, άρα συλλαμβάνω». Κι έτσι γεννιόμαστε όντας ήδη εννιά μηνών, αν και στον ΕΦΚΑ δεν το παραδέχονται.

Τρία βίντεο έφτιαξε η Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής, για να πείσει το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ότι ο μόνος ρόλος της γυναίκας είναι της μηχανής που υλοποιεί το «σχέδιο της γονιμότητας». Ο,τι, δεύτερον, οι σκέψεις της εγκύου διαμορφώνουν τον χαρακτήρα του μελλογέννητου και τον σεξουαλικό του προσανατολισμό: αν θέλει κορίτσι και γεννηθεί αγόρι, θα είναι ομοφυλόφιλο. Οτι, τρίτον, οι συνήθειες της εγκυμονούσας επηρεάζουν την εξωτερική εμφάνιση του τέκνου της.

Οχι, δεν έχουμε εδώ δεισιδαιμονίες σαν εκείνη των γιαγιάδων μας, που όταν κυοφορούσαν δεν δούλευαν τ’ Αϊ-Συμιού, «για να μη βγει το παιδί σημειωμένο». Τώρα έχουμε καθαρή επιστήμη. Ιδού: Μια έγκυος Αμερικανίδα σύχναζε σε μουσεία, όπου θαύμαζε με τις ώρες αγάλματα κάλλους. Το αποτέλεσμα; Απέκτησε κόρη που θριάμβευσε σε μια ντουζίνα καλλιστεία. Κι εμείς εδώ διαθέτουμε άφθονα πανέμορφα αγάλματα μα τα αφήνουμε ανεκμετάλλευτα. Κι έχουμε να δούμε Ελληνίδα «Μις Κόσμος» μετά την Κορίνα Τσοπέη (1964) από τον καιρό της Ειρήνης Σκλήβα (1996).

Η Εταιρεία, λοιπόν, υπέβαλε τα τρία βίντεο στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και οι αρμόδιοί του τα ενέκριναν, για να μάθουν οι γυμνασιόπαιδες τι σημαίνει γονεϊκότητα, σεξ κτλ. Αλίμονο όμως. Αφώτιστοι θα μείνουν. Τα βίντεο αποσύρθηκαν, διότι είχαν εγκριθεί χωρίς να τα δει κανείς. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίστηκε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Γιάννης Αντωνίου, χωρίς να κατανοεί ότι το καλύτερο γι’ αυτόν είναι να μην τον πιστέψουμε. Αν τον πιστέψουμε, τι θα υποθέσουμε για όσους εκπαιδεύουν τα Ελληνόπουλα και διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα;

Η υπουργός Παιδείας; Δεν ήξερε τίποτε. Οχι, λάθος. Ηξερε κάτι και το βροντοφώναξε: ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «χρηματοδότησε την Εταιρεία με ποσά άνω των 100.000 ευρώ». Ο ΣΥΡΙΖΑ μέτρησε σοβαρές αποτυχίες και στην Παιδεία, την Εταιρεία πάντως δεν την επιδότησε. Οπως κατέδειξαν τα Ellinika Hoaxes, οι κήρυκες της θεωρίας του «αγέννητου παιδιού» χρηματοδοτήθηκαν το 2012, επί Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ. Αλλά αν οι παιδειάρχες εγκρίνουν σκοταδιστικά προγράμματα χωρίς καν να τα εξετάζουν, ένα ψεματάκι παραπάνω είναι πταισματάκι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή