Υπουργικές παραστάσεις

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κύριος σκοπός των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής», λέει η Βικιπαίδεια, «είναι η αποτελεσματική επέμβαση σε επικίνδυνες περιοχές με σκοπό την καταστολή εγκλημάτων. Οι ΟΠΚΕ συμμετέχουν και σε άλλες υπηρεσίες, όπως η φύλαξη προσώπων υψηλού προφίλ. Διαθέτουν βαρύ οπλισμό, όπως πολεμικά τουφέκια, υποπολυβόλα, καραμπίνες και πιστόλια, και αντιβαλλιστικά κράνη».

Εντάξει. Να δεχτούμε πως ο απροσδοκήτως υπουργοποιηθείς Θάνος Πλεύρης είναι «πρόσωπο υψηλού προφίλ». Απολαμβάνει δηλαδή κι αυτός έναν τίτλο μεγαλοπρεπείας σημαντικό μαζί με δεκάδες άλλα «προσώπατα» ή «νοματαίους», η φύλαξη και τα ψώνια των οποίων αφαιρούν μερικές διμοιρίες αστυνομικών από το πραγματικό καθήκον τους. Πώς να χωνέψουμε όμως ότι το Θριάσιο τυγχάνει «επικίνδυνη περιοχή»; Και πώς να καταπιούμε αυτό που δηλώνει η είσοδος (ή να την πούμε εισβολή;) αρματωμένων ενστόλων στους χώρους ενός δημόσιου νοσοκομείου; Οτι δηλαδή κάπου ανάμεσα σε χειρουργεία, μονάδες αυξημένης φροντίδας και θαλάμους ανανήψεως συντελείται έγκλημα, οπότε απαιτείται καταστολή ή, «βάσει πληροφοριών», πρόκειται να συντελεστεί, οπότε είναι αναγκαία η πρόληψή του;

Πάλι καλά, δεν κρατούσαν υποπολυβόλα και καραμπίνες οι τέσσερις ΟΠΚΕδες, δύο μπροστά από το περίφοβο υπουργικό μεγαλείο και δύο πίσω. Και δεν φορούσαν αντιβαλλιστικά κράνη. Δεν περίμεναν δα ότι θα εκτοξευτούν εναντίον τους νυστέρια και βελόνες, και μάλιστα απ’ τις χοντρές, για παρακεντήσεις υγρών επί πλευρίτιδας. Ο υπουργός της Ασφάλειάς μας, ο κ. Θεοδωρικάκος, είχε στείλει την προηγουμένη ειδικούς πράκτορες, μεταμφιεσμένους σε γιατρούς ή ασθενείς. Και οι τζεϊμσμπόντηδές μας είχαν διαπιστώσει ιδίοις όμμασι και ωσί πως το πολύ πολύ ν’ ακούγονταν δυο-τρία συνθήματα αποδοκιμασίας του κ. Πλεύρη. Ενός υπουργού δραματικά αποτυχημένου, όπως άλλωστε οφείλαμε να περιμένουμε όλοι.

Μια αντικοινωνική, αντιδημοκρατική και φυσικά αντιαισθητική παράσταση τρόμου. Με πρωταγωνιστή έναν υπουργό που για να θεραπεύσει τον τρόμο του, επιχειρεί να τρομάξει τους γιατρούς, τους νοσοκόμους, το υπόλοιπο προσωπικό (μάλλον και τους ασθενείς), αντιμετωπίζοντάς τους σαν «εγκληματίες».

Θυμάστε τον κατατρομαγμένο κ. Πλεύρη, προεκλογικά χαράματα, να τραβάει βιντεοσέλφι ενόσω «απελευθερώνει» την πλατεία Εξαρχείων; Χλευάστηκε τότε. Και παίρνει τώρα την εκδίκησή του, αλώνοντας το Θριάσιον άντρον, ηγούμενος τετραμελούς αντιεγκληματικής ομάδας. Γενναιόθυμα άοπλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή