90 χρόνια πριν…19-4-1932

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΟΘΟΣ: Εις μίαν των αιθουσών της Βουλής των Κοινοτήτων [φωτ.] συνεκεντρώθησαν τα μέλη της «Ενώσεως του Δημοκρατικού Ελέγχου» και διάφοροι άλλαι προσωπικότητες ενώπιον των οποίων ωμίλησεν ο Μητροπολίτης Κιτίου, όστις εκθέσας την ιστορίαν της Κύπρου από της εποχής της ενάρξεως της βρετανικής κατοχής, ετόνισεν ότι επί πεντήκοντα τρία έτη οι Κύπριοι καταβάλλουν νομιμωτάτας προσπαθείας διά την πραγματοποίησιν ενός μυχίου όσον και απολύτως δικαιολογημένου πόθου, του πόθου της ενώσεως με τη μητέρα Ελλάδα. Oλαι όμως αι προσπάθειαι αυταί απέβησαν άκαρποι, παρά τας υποσχέσεις αίτινες εδόθησαν υπό της αγγλικής Κυβερνήσεως κατά τον μέγαν πόλεμον.

ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ: Κατά πληροφορίας ασφαλείς, παρά τα αντιθέτως αναγραφέντα, η Διεθνής Οικονομική Επιτροπή δεν πρόκειται να φέρη αντιρρήσεις διά το κηρυχθέν εξωτερικόν χρεωστάσιον. Τας επί του προκειμένου προθέσεις της η ΔΟΕ θα διατυπώση σαφώς εις την προς την Ελληνικήν Κυβέρνησιν απάντησίν της ευθύς ως λάβη εντολήν των Κυβερνήσεων τας οποίας αντιπροσωπεύει.

ΧΡΕΩΣΤΑΣΙΟ: Τηλεγραφούν εξ Ουασιγκτώνος ότι οι εκεί κυβερνητικοί κύκλοι δεν αναμένουν ότι ο πρόεδρος Χούβερ θα αναλάβη την πρωτοβουλίαν νέου χρεωστασίου των πολεμικών χρεών άμα τη εκπνοή του σημερινού, όπερ λήγει την 30ήν Ιουνίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή