90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 11-8-1932

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Προσεχώς, επ’ ευκαιρία των εγκαινίων της ραδιοφωνικής εκθέσεως εις Βιτσλέμπεν, θα τεθή εις χρήσιν ένας ραδιοφωνικός πομπός «υπερβραχέων» καλουμένων κυμάτων, εφ’ όσον το μήκος των δεν θα υπερβαίνη τα επτά μέτρα, και εντάσεως πέντε κιλοβάτ. Εκεί η Ράϊχποστ θα συνεχίση τα πειράματά της επί της τηλεοράσεως με πολλάς ελπίδας επιτυχίας.

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ: «[…] Ως αιτιολογίαν της εκθέσμου συμπεριφοράς του ο κ. Πρωθυπουργός προβάλλει δήθεν ενδεχόμενον κίνδυνον του πολιτεύματος. Διερμηνεύοντες την γνώμην των κομμάτων που έχομεν την τιμήν να διευθύνωμεν και τα οποία εκπροσωπούν αναμφισβητήτως την μεγάλην πλειοψηφίαν του λαού, διαμαρτυρόμεθα εντόνως κατά του δολίου τούτου ισχυρισμού του κ. Βενιζέλου. Το πολίτευμα δεν διατρέχει κανένα κίνδυνον. Διότι δεν υπάρχει κόμμα, άξιον του ονόματός του που να αποβλέπη εις ανατροπήν του πολιτεύματος. Ο μοναδικός κίνδυνος του πολιτεύματος προέρχεται από την Κυβέρνησιν, η οποία το εξευτελίζει διά συνεχών παραβιάσεων και αυθαιρεσιών και της χειρίστης διοικήσεως, η οποία εσώρευσεν ερείπια εις τον τόπον. Εναντίον της τοιαύτης ανιέρου τακτικής θα αντιταχθώμεν με όλας μας τας δυνάμεις, πεπεισμένοι ότι, ανεξαρτήτως των διαφορών που μας χωρίζουν, ό,τι προέχει είνε η εξασφάλισις των λαϊκών ελευθεριών και η πλήρης πολιτική ομαλότης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή