90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 17-8-1932

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΜΕ ΑΔΕΙΑ: Εξακολουθεί να παραμένη σκοτεινή και ακαθόριστος η πολιτική κατάστασις εν Γερμανία, χωρίς καμμίαν ελπίδα βελτιώσεως προ της ενάρξεως των εργασιών του νέου Ράιχσταγκ. Ο Χίτλερ εζήτησε παρά του Προέδρου Χίντεμπουγκ την εντολήν προς σχηματισμόν Κυβερνήσεως εν λευκώ και άνευ ουδενός περιορισμού, προτιθέμενος να εγκαταστήση δικτατορίαν κατά το υπόδειγμα του Μουσσολίνι. Αλλ’ ο Πρόεδρος ηρνήθη κατηγορηματικώς και ο Χίτλερ απήλθεν άπρακτος, μη έχων προφανώς υπ’ όψιν του ότι ο Μουσσολίνι δεν εζήτησε από κανένα την άδειαν.

ΠΟΛΥΠΛΟΚΩΣ ΑΝΩΜΑΛΟΣ: Οι πολιτικοί κύκλοι της Αντιπολιτεύσεως, παρά την κρατούσαν φαινομενικήν ησυχίαν, φρονούν ότι η κατάστασις είνε «πολυπλόκως ανώμαλος» και οιαδήποτε καλή διάθεσις προς ομαλήν διεξαγωγήν του προεκλογικού αγώνος δεν δύναται ευχερώς να ρυθμίση τα πράγματα προς τοιαύτην κατεύθυνσιν, αι υφιστάμεναι διαφωνίαι μεταξύ Κρητών αξιωματικών και των λοιπών της φρουράς στρατιωτικών, ως προς την μελλοντικήν εξέλιξιν της δράσεως του Στρατιωτικού Συνδέσμου, ανακόπτουσι μεν προς στιγμήν πάσαν ανωμαλίαν, αλλά δεν αίρουσιν την εις το μέλλον δημιουργίαν ανησύχου ατμοσφαίρας. Καταβάλλονται προσπάθειαι προς εξασφάλισιν της γαλήνης, τούτο όμως δεν είνε εις χείρας μόνον της Κυβερνήσεως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή