90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 18-8-1932

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ: Το ζήτημα του «γυμνισμού» απασχολεί από τινός ζωηρότατα όλους τους Αγγλους, μικρούς και μεγάλους, άρρενας και θήλεις, επισήμους και μη. […] Εχουν τα επιχειρήματά των οι οπαδοί του αγγλικού ημιγυμνισμού. Διατί, λέγουν, να απαγορεύεται η γύμνωσις του άνω μέρους του σώματος εις το λουτρόν, όταν οι πυγμάχοι εμφανίζωνται ήδη εις τα ματς με γυμνόν κορμόν, όταν όλα τα μουσεία είνε γεμάτα από γυμνά και ημίγυμνα, εις όλας τας δυνατάς στάσεις και καταστάσεις; Ας επιτραπή λοιπόν το λουτρόν γενικώς με μιαν απλήν περισκελίδα εις τους άνδρας και ένα ελαφρότατον κοστούμι αφίνον ακάλυπτον όλην την ράχιν εις τας γυναίκας, εις τρόπον ώστε αι ακτίναι του ηλίου να ημπορούν να θωπεύσουν ανεμπόδιστα τας επιδερμίδας.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ: […] Η [διοικούσα] επιτροπή εξέθεσεν εις τον κ. Οθωναίον την κρατούσαν εις τους αξιωματικούς δυσφορίαν, την όλην διαχείρισιν των ζητημάτων του στρατιωτικού συνδέσμου, προσέθεσε δε ότι πολλοί εκ των δυσαρεστηθέντων εζήτησαν να λυθούν της εκ της υπογραφής της δηλώσεως προσχωρήσεως υποχρεώσεώς των, διότι επείσθησαν ότι ουσιαστικός λόγος της υπάρξεως του συνδέσμου υπήρξε μόνον η προστασία του κόμματος των φιλελευθέρων, διά να διατηρήται εις την εξουσίαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT