90 χρoνια πριν… 30–8–1932

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ: Εις όλην την Ελλάδα αλλ’ ιδιαιτέρως εις ωρισμένας μακεδονικάς περιφερείας η ασφάλεια της υπαίθρου ευρίσκεται εις σημείον τόσον αξιοθρήνητον, ώστε οι χωρικοί δεν τολμούν πλέον να εξέλθουν από την περιοχήν του χωρίου των. Αι ληστοσυμμορίαι εμφανίζονται, λεηλατούν και απέρχονται ανενόχλητοι. Και η δράσις των καταδιωκτικών αποσπασμάτων είνε τόσον πενιχρά, ώστε απορεί κανείς διατί λαμβάνουν τον κόπον να μετακινούνται. Αλλ’ η προεκλογική περίοδος την οποίαν διατρέχομεν δεν επιτρέπει εις την Κυβέρνησιν να δώση αυστηροτέρας διαταγάς. Εχουν και οι λησταί τους συγγενείς των, τους φίλους των – τας ψήφους των επομένως…

ΜΟΥΚΔΕΝ: Τηλεγραφούν εκ Μούκδεν, ότι κατά πληροφορίας αγγλικής πηγής, πολυάριθμα κινεζικά στρατεύματα επετέθησαν κατά της βάσεως της αεροπορίας, του σταθμού του ασυρμάτου και των αποθηκών πυρομαχικών του ιαπωνικού στρατού. Σφοδραί μάχαι διεξάγονται εντός της πόλεως και εις τα περίχωρα αυτής. Τα διαθέσιμα ιαπωνικά στρατεύματα με τανκς εστάλησαν προς αντιμετώπισιν του εχθρού. Οι Κινέζοι επιδρομείς προσέβαλον κυρίως τα ιαπωνικά αεροδρόμια και τας αποθήκας πυρομαχικών τας οποίας και έκαυσαν. Μέχρι των πρώτων πρωινών ωρών η μάχη εξηκολούθει μετά πείσματος και με βαρείας απωλείας εκατέρωθεν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή