90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 31–8–1932

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ: Την ώραν καθ’ ην το νεοεκλεγέν Ράιχσταγκ συνήλθε εις πρώτην συνεδρίασιν, η τύχη του είχεν ήδη αποφασισθή εις Νόυντεκ, όπου, ως γνωστόν, ο πρόεδρος Χίντεμπουργκ συνεσκέφθη την πρωίαν μετά του καγκελλαρίου φον Πάπεν, του υπουργού των Εσωτερικών και του υπουργού της Εθνικής Αμύνης. […] καθ’ α εγνώσθη εξ εγκύρου πηγής ο Πρόεδρος δεν ηρκέσθη απλώς εις το να εγκρίνη την εσωτερικήν και οικονομικήν πολιτικήν της κυβερνήσεως, αλλά παρέσχεν εις τον καγκελλάριον την εξουσιοδότησιν να προβή εις την διάλυσιν του Ράιχσταγκ εφόσον η πλειοψηφία αυτού ηρνείτο να παράσχη την υποστήριξίν της διά την εφαρμογήν του οικονομικού προγράμματος της κυβερνήσεως. Ούτω προεδικάσθη ο αγών μεταξύ Κυβερνήσεως και Ράιχσταγκ […].

ΝΕΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ: Ο νέος κυβερνήτης κ. Στωμπς αναμένεται να αφιχθή και αναλάβη καθήκοντα, κατά τον Νοέμβριον. Θα παραμείνη, ως λέγεται, περί το εξάμηνον όπως μελετήση τας οικονομικάς και πολιτικάς συνθήκας της Κύπρου και προσανατολισθή προς το πνεύμα των κατοίκων της εν σχέσει με το διοικητικόν ζήτημα της νήσου. Κατόπιν δε θα μεταβή εις Λονδίνον και επανέλθη με το νέον Σύνταγμα. Εις Κύπρον θα μείνη ως κυβερνήτης μόνον επί δύο έτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή