90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 3–9–1932

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ: Διά πρώτην φοράν, όχι μόνον εις την Γερμανίαν, αλλά και εις όλον τον κόσμον, η έδρα αστικού κοινοβουλίου καταλαμβάνεται από κομμουνιστήν. Η Κλάρα Τσέτκιν κάθηται –θα ημπορούσε να ειπή κανείς μάλλον εσωριάσθη, τόση είνε η φυσική της εξάντλησις– εις την προεδρικήν έδραν, το δερμάτινον ερεισίνωτον της οποίας κοσμεί ο πρωσσικός αετός, ολίγον αμαυρωμένος από την συχνήν επαφήν του σακακιού του πρώην προέδρου κ. Λέμπε. Δεξιά και αριστερά ετοποθέτησε τας δύο βακτηρίας τας οποίας χρησιμοποιεί όταν περιπατή. Η γηραιά Κλάρα παρέσχε την διαβεβαίωσιν ότι δεν θα παρέβαινε τους τύπους.

ΤΑΞΙΣ: Το μέτρον της ενωρίς ενάρξεως των παραστάσεων και της λήξεως αυτών το αργότερον μέχρι της 12.30 π.μ. διά τον χειμώνα και 1.30 μ.μ. διά το θέρος, καταργεί, ας το ελπίσωμεν, οριστικώς την προνομιούχον εις ξενύκτισμα εξαίρεσιν την οποίαν παρουσιάζουν αι Αθήναι εξ όλων των άλλων πρωτευουσών του κόσμου, περίπου την ώραν που ήρχιζαν τα ιδικά μας. Επίσης αι γραφικότητες της πλατείας με τους περιφερομένους δίσκους και τις απαραίτητες «γκαζόζες» καταργούνται, όπως επίσης καταργείται και ο από σκηνής πατροπαράδοτος χωροφύλαξ ο από μηχανής… «κομπέρ» όλων των επιθεωρησιακών αδιεξόδων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή