90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 14–9–1932

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΠΙΔΡΟΜΗ: Νέα αιτία ρήξεως μεταξύ Κυβερνήσεως και Ράιχσταγκ προεκλήθη εξ αφορμής της νυκτερινής επιδρομής της αστυνομίας εις το Ράιχσταγκ. Οι αστυνομικοί ενήργησαν έρευναν εις τα διάφορα γραφεία του κτιρίου, και έλαβον το διαμέρισμα του κομμουνιστικού κόμματος, όπου, ως επληροφορήθησαν, θα ετίθεντο εκρηκτικαί ύλαι διά την ανατίναξιν του κτιρίου. Ο έφορος του κτιρίου διεμαρτυρήθη εντόνως. Η έρευνα της αστυνομίας δεν έφερεν εις φως άλλο τι ει μη μόνον επαναστατικάς τίνας προκηρύξεις.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ: Υπεγράφη την νύκτα της χθες Δευτέρας εν Λονδίνω προσωρινή συμφωνία μεταξύ του υπουργού των Οικονομικών κ. Βαρβαρέσου και των Αγγλων ομολογιούχων, κατά την οποίαν θα καταβληθή εις τους τελευταίους εις συνάλλαγμα 30% του τόκου. Κατά τον Νοέμβριον θα επαναληφθούν αι διαπραγματεύσεις προς συνομολόγησιν οριστικής συμφωνίας, κατά την οποίαν θα ρυθμισθή και το ζήτημα του υπολοίπου. […] Κατά τας αντιλήψεις των αρμοδίων οικονομικών κύκλων, η επελθούσα συμφωνία, κατ’ ουσίαν δυσμενής, προσωρινώς μόνον και μέχρι των εκλογών διευκολύνει κάπως την δυσχερή από πάσης απόψεως ταμειακήν κατάστασιν του κράτους, η δε Κυβέρνησις απέβλεψε δι’ αυτής, όπως αποφύγη την όντως καταστρεπτικήν διά τας ανάγκας του Δημοσίου έκδοσιν χαρτονομίσματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή