90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 17–9–1932

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ: Εις την Μόσχαν ανεκαλύφθη συνωμοσία κατά του Στάλιν. Συνελήφθησαν 120 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και αρκετοί αξιωματικοί του ερυθρού στρατού. Φαίνεται ότι εις την υπόθεσιν είνε αναμεμιγμένος και ο επίτροπος του λαού επί των Στρατιωτικών, στρατηγός Βοροσίλωφ, προσωπικός αντίπαλος του Στάλιν. Μετά την ανακάλυψιν της συνωμοσίας, ο Στάλιν ο οποίος απουσίαζεν εκ Μόσχας επέστρεψεν αμέσως εις την πρωτεύουσαν. Ο ανταποκριτής προσθέτει ότι η κατάστασις του «ερυθρού Τσάρου» –όπως αποκαλείται ο Στάλιν– έχει γίνει πολύ δυσχερής, ιδίως τελευταίως, εξ αιτίας του πενταετούς σχεδίου, το οποίον προεκάλεσε σιτοδείαν και πείναν εις την χώραν. Πιστεύεται ότι η συνωμοσία αποτελεί προοίμιον σοβαρών γεγονότων.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ: Η Γραμματεία των ναυτεργατικών οργανώσεων διεμαρτυρήθη χθες τηλεγραφικώς προς την Κυβέρνησιν διά την αντεργατικήν στάσιν της εμπορικής ναυτιλίας και του Λιμεναρχείου Πειραιώς παρουσιαζομένων ως εκπροσώπων του ακτοπλοϊκού τραστ και παραβαινόντων ασυστόλως τον νόμον περί συνθέσεως των πληρωμάτων και τας γραπτάς διαταγάς του υπουργείου.

ΠΙΘΗΚΟΙ: Ο εν λόγω καθηγητής χρησιμοποιεί πιθήκους ειδικώς εκγυμνσθέντας διά την συλλογήν σπανίων φυτών, ανθέων και άλλων βοτανικών ειδών, φυομένων εις τας κορυφάς των δένδρων, όταν είναι δύσκολον να φθάση ο άνθρωπος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή