90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 20–9–1932

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΑΥΜΑΣΜΟΣ: «Τα ελληνικά Μουσεία, είπεν [ο Γ. Μαρκόνι], είνε τα ενδιαφερώτερα όλου του κόσμου, ο τρόπος δε της ρυθμίσεώς των αναβιβάζει την Ελλάδα εις επίπεδον πολιτισμού αντάξιον του παρελθόντος της. Επίσης η κ. Μαρκόνι ανεκοίνωσε εις δημοσιογράφους οι οποίοι την ηρώτησαν περί των εντυπώσεών της: «Είμεθα τόσον μαγευμένοι από τας Αθήνας, ώστε απεφασίσαμεν μετά μίαν εβδομάδα να ξανάλθωμεν διά να συνεχίσωμεν τας επισκέψεις μας εις τα μέρη που δεν επροφθάσαμε να ιδούμε».

ΔΕΚΤΟΣ: «Κατόπιν επιμελούς εξετάσεως, οι αντιπρόσωποι των ξένων ομολογιούχων και της επιτροπής των δανείων, των συνομολογηθέντων υπό την αιγίδα της ΚΤΕ, εμόρφωσαν την γνώμην ότι οι ομολογιούχοι έκριναν ότι θα έπρεπε να γίνη δεκτός ο επελθών διακανονισμός. Συνεφώνησαν δε όπως συστήσουν εις την Κυβέρνησιν της Α. Μ. ίνα οι αντιπρόσωποι των Δυνάμεων των εκπροσωπευομένων εις την Διεθνή Οικονομικήν Επιτροπήν εν Ελλάδι, δώσουν τας αναγκαίας οδηγίας όπως τεθή εις την διάθεσιν του ελληνικού δημοσίου ταμείου το αναγκαίον ποσόν διά την εξυπηρέτησιν των ομολογιούχων κατά την τρέχουσαν χρήσιν».

ΓΚΑΝΤΙ: Αγγέλλεται εκ Βομβάης ότι ο Γκάντι απέκρουσε τους όρους τους τεθέντας υπό της Αγγλίας διά την απελευθέρωσίν του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή