90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 22–9–1932

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΡΟΟΔΟΣ: Ενώ η τελευταία εβδομάς του «Στοκ Εξτσαίντζ» –του αγγλικού χρηματιστηρίου εμπορευμάτων– υπήρξε μάλλον καλή, η ιδία εβδομάς υπήρξεν αρκετά δυσάρεστος διά την Ουώλ Στρητ, την χρηματιστικήν αυτήν καρδίαν των Ηνωμένων Πολιτειών. Εκ πρώτης όψεως θα εδυσκολεύετο κανείς να συναγάγη οιαδήποτε συμπεράσματα από τα δύο αυτά φαινομενικώς αντίθετα και ασυμβίβαστα φαινόμενα. Εν τούτοις οι αριθμοί κάποτε, μολονότι λέγουν το αληθές, αποκρύπτουν την αλήθειαν. Και η αλήθεια είνε ότι γενικώς εις τον οικονομικόν κόσμον ήρχισε σημειουμένη μία πρόοδος ελαφρά και επίμονος, αλλά σταθερά, ασφαλής και δημιουργική.

ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ: Εφ’ όσον προσεγγίζει η ημέρα των εκλογών, επί τοσούτον καθίσταται εντονωτέρα καθ’ όλην την Ελλάδα η εκδήλωσις του λαϊκού φρονήματος. Και εν ω απ’ άκρου εις άκρον εντείνονται αι αποδοκιμασίαι εναντίον των περιοδευόντων Φιλελευθέρων, επιφανών και αφανών, αντιθέτως ο ενθουσιασμός του Λαού υπέρ του Λαϊκού Κόμματος εκδηλούται κατά τον ζωηρότερον τρόπον.

ΠΡΟΣ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟ: Διεφάνησαν σήμερον πιθανότητες διακανονισμού τής από μακρού υφισταμένης διενέξεως μεταξύ της πρωσικής Διαίτης και του φον Πάπεν, χάρις εις την διαλλακτικήν στάσιν την επιδειχθείσαν υπό των εθνικοσοσιαλιστών εξ ης αποσοβείται ο κίνδυνος διαλύσεως της Διαίτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή