90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 23–9–1932

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΠΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙ: Ο Πρίμο Καρνέρα, ο διάσημος Ιταλός γίγας πρωτοπυγμάχος, εκλήθη να εμφανισθή προ των δικαστών του Λονδίνου την 12ην προσεχούς Οκτωβρίου, επί καταπατήσει υποσχέσεως γάμου. Η μήνυσις εναντίον του προέρχεται από την συμπατριώτιδά του δεσποινίδα Αιμιλίαν Τερσίνι, πρώην υπάλληλον ενός εστιατορίου, εις το οποίον εσύχναζεν ο Καρνέρα κατά την διάρκειαν της πρώτης επισκέψεώς του εις το Λονδίνον κατά το 1929.

Ο Γάλλος υπουργός της Υγείας απεφάσισε να σχηματίση μίαν επιτροπήν, η οποία θα ερευνήση τας «παθολογικάς αιτίας των αυτοκινητικών δυστυχημάτων», τα οποία εις την Γαλλίαν έχουν αυξηθή λίαν ανησυχητικώς κατά τον τελευταίον καιρόν. «Τα αυτοκινητικά δυστυχήματα –εξηγεί ο Γάλλος υπουργός– το πλήθος των οποίων αποτελεί κίνδυνον ολοέν αυξανόμενον διά τον πληθυσμόν μας, έχουν ως επί το πλείστον αιτίας παθολογικάς, αι οποίαι πρέπει να αναζητηθούν. Η βαρεία πέψις και η μέθη, από τας οποίας κατέχονται συχνάκις πολλοί εκ των οδηγών, ιδίως κατά τας κυριακάς και εορτάς, είνε αναμφιβόλως αι κυριώτεραι αιτίαι του κακού. Πρέπει έπειτα να ληφθή υπ’ όψιν η αχαλίνωτος μανία της ταχύτητος, η επιθυμία της προσπεράσεως των άλλων αυτοκινήτων και άλλαι νοσηρότητες των οδηγούντων αυτοκίνητα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή