90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 27–9–1932

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ: Η κατάστασις μετά τας προχθεσινάς εκλογάς διαγράφεται ως εξής. Η διαφορά ψήφων μεταξύ του Λαϊκού κόμματος και του κόμματος των Φιλελευθέρων ως προκύπτει εκ των ανακοινωθέντων επισήμως αποτελεσμάτων είναι μικρά, ώστε μόνον αφού ενεργηθούν και αι υπολειπόμεναι δύο κατανομαί θα καταδειχθεί ποίον εκ των δύο κομμάτων θα εισέλθη ως το σχετικώς πλειοψηφούν εις την νέαν Βουλήν. […] υπολογίζεται ότι μόλις το προσεχές Σάββατον θα καταστή δυνατόν να συμπληρωθή η διαδικασία της κατανομής των βουλευτικών εδρών, ώστε να έχη υπ’ όψιν του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας την σύνθεσιν της νέας Βουλής. Ο κ. Βενιζέλος εις χθεσινάς συνομιλίας του ανεκοίνωσεν ότι εφόσον τελικώς το κόμμα των Φιλελευθέρων εξασφαλίση την σχετικήν πλειοψηφίαν, η Κυβέρνησης θα παραμείνη εις την αρχήν ως «πολιτική» Κυβέρνησις μέχρι της 24ης Οκτωβρίου ότε θα συνέλθη η νέα Βουλή.

ΚΗΔΕΙΑ: Χθες την 4.30 μ.μ. εγένετο εις τον ναόν της Αναστάσεως του Πειραιώς η κηδεία του δημάρχου Αθανασίου Μιαούλη. Εις την κηδείαν παρέστησαν ο πρωθυπουργός κ. Βενιζέλος μετά μελών της Κυβέρνησης […] Εις τον νεκρόν απενεμήθησαν τιμαί αντιστρατήγου εν ενέργεια, απέδωκε δε ταύτας άγημα ναυτών υπό τον αντιπλοίαρχον κ. Οικονόμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή