90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 1–10–1932

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΝΤΟΣ ΠΕΝΤΑΛΕΠΤΟΥ: Μετά την λακωνικήν δέησιν η μοίρα [των αγγλικών πλοίων], κατόπιν διαταγής της ναυαρχίδος, παρετάχθη εις τάξιν μάχης κατέναντι της καταστραφείσης κωμοπόλεως. Η εντολή είχε δοθή, κατόπιν συνεννοήσεως μετά των ελληνικών αρχών, όπως ο στόλος βοηθήση εις την κατεδάφισιν των ετοιμόρροπων οικημάτων. Εν τω μεταξύ, οι παριστάμενοι εις την θλιβεράν τελετήν διεσκορπίζοντο εν τάχει, οι δε θρηνούντες συγγενείς, οι οποίοι δεν ήθελον να αποσπασθούν από του μέρους του φρικτού τάφου ο οποίος εκάλυψε τους προσφιλείς των νεκρούς, εξηναγκάζοντο υπό στρατιωτικού αποσπάσματος να απομακρυνθούν. Τα πρωραία τηλεβόλα των αγγλικών πολεμικών εστράφησαν τότε προς την Ιερισσόν και μετά την επισήμανσιν του εδάφους ήρχισαν έντονον βομβαρδισμόν. Εντός πενταλέπτου ουδέν απέμενε πλέον εκ της άλλοτε ακμαζούσης Ιερισσού.

ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ: Ομιλών ο κ. Ερριώ ενώπιον της Γενικής Συνελεύσεως της Κ.Τ.Ε. διεκήρυξε και πάλιν την εμπιστοσύνην του εις το δόγμα της Κ.Τ.Ε. Διαβεβαιώσας ότι η Γαλλία ουδόλως συμμερίζεται τας ιδέας των απαισιοδόξων και των διστακτικών. Η Κ.Τ.Ε., είπεν, εδημιούργησεν διαφόρους κλάδους ενεργείας, τους οποίους πρέπει ήδη να συναρμολογήσωμεν. Ηλθομεν ενταύθα ίνα διαπιστώσωμεν όχι εκείνα άτινα μας χωρίζουν ακόμη, αλλά εκείνα τα οποία μας ενώνουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή