Ράβδος εν γωνία, άρα κατακλυσμός

Ράβδος εν γωνία, άρα κατακλυσμός

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω που διαβάζαμε πως η κυβέρνηση το ξανασκέφτεται για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, ήρθε η εξάρθρωση εγκληματικής σπείρας, τα μέλη της οποίας παρεπιδημούσαν στη Φοιτητική Εστία του Ζωγράφου. Ξανάνοιξε έτσι η όρεξη για την παρουσία στις σχολές αστυνομικών που ενδιαφέρονται για μεταπτυχιακό στα Μαθηματικά του Ξυλοδαρμού Ανευ Διδασκάλου και Αιτίας, διπλωματική στην Εξύβριση των Πάντων, ιδία δε των Γυναικών, ή διδακτορικό στη Δακρυγονοβολία κατά Πλήθους Παρακολουθούντος Συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου (αλλά κι ο Βασίλης να ‘ναι, μη χολοσκάτε: βαράτε).

Οι σκέψεις για την αναστολή μιας από τις μείζονες προεκλογικές δεσμεύσεις της Ν.Δ. (η επίσης μείζων «ανάκτηση των Εξαρχείων» υλοποιείται με τον σταθμό του μετρό) δεν προκλήθηκαν τόσο από τις αντιδράσεις διδασκόντων και διδασκομένων όσο από μια μοιραία εξέλιξη που την ιστορεί συνοπτικά ο τίτλος «Το γελοίον του πράγματος»: για να επιτελέσουν το θεάρεστο έργο τους οι νεόκοπες Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, κρίθηκε απαραίτητη η προστασία τους από αστυνομικές δυνάμεις παραδοσιακού τύπου, ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ κ.ά. «Στην ανάγκη», ακούστηκε από ψηλά η εντολή, «στείλτε και τη ΣΥΑ, τους Σωματοφύλακες Υψηλών Αργόσχολων». Διαμαρτυρήθηκαν όμως οι Υψηλότητες και φυσικά διατήρησαν τη φρουρά τους. Οσο να ‘ναι, προσφέρει κύρος.

Στην πανηγυρική συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο υπουργός ΠΡΟΠΟ Τάκης Θεοδωρικάκος επιβεβαίωσε ότι η Ελλάς τυγχάνει και κοιτίς της σοφιστείας. Ο διάλογός του με τον Γιώργο Κουβαρά θα ήταν απολαυστικός, αν δεν προκαλούσε θλίψη – ή και οργή: Τ.Θ.: «Για πολλά χρόνια υπήρξε από προηγούμενες κυβερνήσεις ανοχή στην ανομία που υπήρχε μέσα στα πανεπιστήμια». Γ.Κ.: «Τώρα είσαστε εσείς τρία χρόνια κυβέρνηση». Τ.Θ.: «Ναι, αλλά τα δύο χρόνια υπήρχε καραντίνα και δεν μπορούσε κανένας να πάει να κάνει τίποτε σοβαρό».

«Ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει», βιάστηκαν να πουν μερικοί, χαρακτηρίζοντας εξωφρενική την υπουργική απάντηση. Πρόκειται βέβαια για όσους φρονούν αφρόνως πως η εξουσία οφείλει να λογοδοτεί στα σοβαρά για τις πράξεις της, όχι με ατάκες. Μα είναι σοβαροί; Λογοδότησε κανείς για τις υποκλοπές; Για την πανδημική τραγωδία; Για τα θηριώδη κέρδη των «παρόχων ενέργειας» που αδειάζουν τη λαϊκή τσέπη; Οχι. Οπότε, ναι, βρέχει. Βρέχει κολπάκια της υπεκφυγής. Πάρτε μαζί σας ομπρέλα, λοιπόν. Το μέλλον μας έχει πολλή υγρασία σοφιστειών και ψεύδους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή