90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 4–10–1932

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΕΝΕΘΛΙΑ: Επί τω εορτασμώ της 85ης επετείου των γενεθλίων του Προέδρου Χίντεμπουργκ, άπειρα συγχαρητήρια τηλεγραφήματα και επιστολαί απεστάλησαν προς αυτόν εξ όλων των μερών του κόσμου. Αι εφημερίδες εδημοσίευσαν πολλά άρθρα των οποίων τα πλείστα εγράφησαν υπό σημαινουσών προσωπικοτήτων. Το εγκώμιον του μεγάλου Γερμανού στρατιώτου και πολιτευτού έπλεξαν επίσης πολλοί ξένοι. Μεταξύ αυτών ο στρατηγός Χάμιλτων, πρόεδρος της Βρεττανικής Λεγεώνος, εδημοσίευσεν άρθρον εις την «Εφημερίδα του Φος» έχον ως εξής: «Εκατομμύρια οφθαλμών εις ολόκληρον τον κόσμον ατενίζουν σήμερον μετά πολλών ελπίδων τον Πρόεδρον του Ράιχ. Ας επιτραπή εις τον γηραιόν Αγγλον στρατηγόν και παλαιόν αντίπαλον του στρατάρχου Χίντεμπουργκ να εκφράση την ευχήν όπως ο επιφανής Πρόεδρος του Ράιχ διευθύνη επί μακρόν ακόμη τας τύχας της χώρας του».

ΚΡΙΣΗ ΓΑΜΩΝ: Παντού εις τον κόσμον υπάρχει αναμφιβόλως κρίσις εις τους γάμους. Με άλλους λόγους οι άνθρωποι οι οποίοι νυμφεύονται γίνονται ολοέν ολιγώτεροι, ενώ αντιθέτως τα διαζύγια πληθύνονται οσημέραι. Η οικονομική κατάστασις πρωτίστως καθιστά ολοέν εις μεγαλυτέρους κύκλους αδύνατον την δημιουργίαν ενός ιδίου οίκου ή υποχρεώνει πολλά ζεύγη να χωρισθούν διά να ζητήσουν εργασίαν εις διάφορα μέρη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή