90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 6–10–1932

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΙΩΒΗΛΑΙΟ: Τα Σοβιέτ δεν αφήνουν καμμίαν «αξίαν» των ανεκμετάλλευτον προκειμένου να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον του διεθνούς κοινού. Την στιγμήν αυτήν γίνονται πυρετώδεις προετοιμασίαι διά τον εορτασμόν του ιωβηλαίου του ομοεθνούς των μεγάλου συγγραφέως Γκόρκυ, ο οποίος όμως έζησε και ζη τον περισσότερον καιρόν μακράν του Ερυθρού Παραδείσου, εις το ηλιόλουστον Κάπρι της Ιταλίας. Δέον να σημειωθή ότι επ’ ευκαιρία των εορτών αυτών τα Σοβιέτ καθιέρωσαν ειδικόν παράσημον –«Παράσημον Λένιν»– το οποίον απενεμήθη εις τον Γκόρκυ διά τας υπηρεσίας του προς το σοβιετικόν καθεστώς.

ΔΗΜΕΥΣΗ: Αγγέλλεται εκ της πόλεως του Μεξικού ότι ο Πάπας απηύθυνεν εις τους αρχιεπισκόπους και επισκόπους του Μεξικού εγκύκλιον εν τη οποία καταγγέλλονται αι ενέργειαι της Μεξικανικής Κυβερνήσεως κατά των δικαιωμάτων της Καθολικής Εκκλησίας. Πράγματι, ως γνωστόν, η νέα Μεξικανική Κυβέρνησις κατήργησε όλα τα προνόμια του καθολικού κλήρου και προέβη εις την δήμευσιν όλης της περιουσίας των εκκλησιαστικών ιδρυμάτων της χώρας.

ΜΠΙΛΛΙΕΤΑΚΙΑ: Οι φοιτηταί με τας εισιτηρίους και τμηματικάς εξετάσεις διέρχονται ημέρας κρίσεως. Και τας συνεπείας της τας υφίστανται οι καθηγηταί, οι οποίοι δέχονται αθρόα μπιλλιετάκια ισχυρών και μη προς εξάντλησιν της επιείκειάς των.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή