90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 7–10–1932

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΖΗΜΙΕΣ: Ο διοικητής του Αγίου Ορους κ. Λάμψας τηλεγραφεί ότι εκ των σεισμών επήλθον ζημίαι εις πλείστας όσας τας Μονάς. […] Ο ναός της μονής Σταυρονικήτα και ο τρούλος της μονής Παντοκράτορος υπέστησαν ρήγματα. Το τμήμα της μονής Εσφιγμένου υπέστη βλάβην εις τον τοίχον και εις την μονήν Χιλανδαρίου ρήγματα υπέστη ο Τρούλος. Εις την μονήν Ζωγράφου βλάβαι εις το νεωρείον και το εξωκκλήσιον του Αγίου Γεωργίου […].

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ: «∆εδομένης της ευκαιρίας της οριστικής εισόδου του Λαϊκού κόμματος εντός του δημοκρατικού πλαισίου, ενδείκνυται ν’ ανατεθή εις τον αρχηγόν αυτού ο σχηματισμός της νέας Κυβερνήσεως, η οποία πρέπει να είνε Κυβέρνησις ευρυτάτου συνασπισμού, και η οποία δύναται ν’ αποβή και Οικουμενική διά της εισόδου εις αυτήν και του κόμματος των Φιλελευθέρων […]» (Ελ. Βενιζέλος).

ΟΜΙΧΛΗ: Αι Αθήναι χθες την νύκτα μετεφέρθησαν εις Λονδίνον. Πυκνή ομίχλη, την οποίαν και παλαιότεροι δεν ενθυμούνται, εκάλυψε τα πάντα και η ορατότης εμετριάσθη εις το ελάχιστον. Το πρωτοφανές διά τας Αθήνας γεγονός είχεν ως συνέπειαν την τρομοκράτησιν των κατοίκων, ιδία των γυναικών των συνοικιών, διότι η ομίχλη εθεωρήθη ως προμήνυμα σεισμών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή