90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 29–11–1932

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΝΕΣΤΙΟΙ: ∆εν είναι η πρώτη φορά που θα υπενθυμίσωμεν εις την αρμοδίαν υπηρεσίαν του υπουργείου Προνοίας ότι η ρύθμισις του ζητήματος της εγκαταστάσεως των προσφύγων του Θησείου, τους οποίους η σκαπάνη των ανασκαφών θα αφήση μετ’ ολίγον ανεστίους, πρέπει να λήξη το ταχύτερον. Ο χειμών επήλθε και η κατάστασις η οποία ήρχισε να διαφαίνεται διά τους ατυχείς αυτούς διά δευτέραν φοράν πρόσφυγας δεν είνε διόλου ρόδινος.

ΦΟΝ ΣΛΑΪΧΕΡ: Βερολίνον. Αι συσκέψεις διά την λύσιν της κρίσεως εξηκολούθησαν καθ’ όλην την ημέραν της σήμερον, εντός δε της αύριον (σήμερον), εκτός απροόπτου, πιστεύεται ότι ο Πρόεδρος του Ράιχ θ’ ανακοινώση την απόφασίν του. Κατά τους πολιτικούς κύκλους, αι περισσότεραι πιθανότητες συγκεντρούνται εις το πρόσωπον του Φον Σλάιχερ.

ΑΝΗΣΥΧΟΣ: Ο καθηγητής Πικάρ δεν εννοεί να καθήση ήσυχος… Συνεχίζων την μελέτην του περί κοσμικών ακτίνων, απεφάσισε να επιχειρήση δύο νέας ανόδους εις την στρατόσφαιραν. Η πρώτη θα γίνη το θέρος του 1933 εν Ευρώπη. Το αερόστατον θα οδηγήται από τον μηχανικόν Κόζυνς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή