90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 18-1-1933

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΟΤΥΧΙΑ: Η δευτέρα αγόρευσις του Στάλιν ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής του κομμουνιστικού κόμματος, διά της οποίας επέκρινεν αυστηρώς την δημιουργηθείσαν διά την γεωργίαν κατάστασιν, προεκάλεσε βαθείαν εντύπωσιν. Aι διαβεβαιώσεις του Στάλιν ερχόμεναι μετά τον εκφωνηθέντα πανηγυρικόν του περί της επιτυχίας του πενταετούς σχεδίου, προεκάλεσαν ποιαν τινά δυσφορίαν μεταξύ των επισήμων σοβιετικών κύκλων. Η κοινή Γνώμη όμως επεκρότησε τους ισχυρισμούς του περί κακής διαχειρίσεως του ζητήματος του κολλεκτιβισμού υπό των δημοσίων υπαλλήλων και των αρμοδίων οργανώσεων.

ΕΚΛΟΓΕΣ: Η περίπτωσις να μη μετάσχη της ψηφοφορίας [εμπιστοσύνης] ωρισμένος αριθμός βουλευτών της αντιπολιτεύσεως προς τον σκοπόν όπως εξασφαλισθή υπέρ της κυβερνήσεως πλειοψηφία και αποτραπή η διάλυσις της Βουλής δεν πρόκειται να μεταβάλη την κατάστασιν. Την πλειοψηφίαν αυτήν η κυβέρνησις θα την θεωρήση ως εικονικήν. Μόνον εάν αι ομάδες της αντιπολιτεύσεως ή βουλευταί αυτής αποσχιζόμενοι των κομμάτων της και απαρτίζοντες ιδίαν ομάδα, ήθελον ψηφίσει ανεπιφυλάκτως την κυβέρνησιν θα προέκυπτεν, κατά τας αυτάς ανακοινώσεις, περίπτωσις να μεταβληθούν αι κρατούσαι σκέψεις όσον αφορά την άμεσον προσφυγήν εις τας εκλογάς. […] Καθ’ όλας τας προβλέψεις αι εκλογαί θα προκηρυχθούν διά την 12ην ή 19ην Μαρτίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή