90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 19-1-1933

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΓΟΜΑΧΙΑ: Τελευταίως διεξάγεται μια σφοδρά διά του Τύπου των δύο ηπείρων λογομαχία μεταξύ του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Χούβερ και του τέως πρωθυπουργού της Γαλλίας κ. Λαβάλ, εν σχέσει προς το αντικείμενον των διεξαχθεισών συνομιλιών μεταξύ των δύο πολιτικών, κατά την μετάβασιν του τελευταίου εις την Ουασιγκτώνα τον Οκτώβριον του 1931. Η λογομαχία ήρχισε κατόπιν αρνήσεως εκ μέρους του κ. Χούβερ της βεβαιώσεως την οποίαν δημοσία διετύπωσεν ο κ. Λαβάλ τελευταίως και κατά τον οποίον ο Αμερικανός Πρόεδρος είχεν αφίσει να υπονοηθή ότι θα παρέτεινε το χρεωστάσιον το οποίον φέρει το όνομά του. Η εξακρίβωσις όμως των διαμειφθέντων κατά την συνάντησιν καθίσταται δυσχερής, καθ’ όσον δεν ετηρήθησαν πρακτικά.

ΛΙΑΝ ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ: Υπάρχει συνήθεια εις τας Αθήνας να λαμβάνουν χώραν εκάστην πρωΐαν πράγματα λίαν δυσάρεστα διά τους διαβάτας. Ητοι, να ξεσκονίζωνται χαλιά, κουβέρτες, διάδρομοι, να ποτίζωνται μπαλκόνια, και τα τοιαύτα. Δεν είνε δυνατόν να εννοήση κανείς διατί συμβαίνουν. Και δι’ αυτό, δεν είνε δυνατόν να προΐδη κανείς καθ’ ην ώραν εξέρχεται της οικίας του την πρωΐαν στίλβων και αρωματισμένος, αν θα επιστρέψη την μεσημβρίαν όζων και πλήρης λεκέδων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή