90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 26-1-1933

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΕΡΣΕΠΟΛΙΣ: Αγγέλλεται εκ Σιράκ της Περσίας ότι η υπό την ηγεσίαν του καθηγητού Χέρτσφελδ επιτροπή κατόρθωσε μετά δύο ετών ερεύνης ν’ ανακαλύψη το ανάκτορον, τους ναούς και τα οικήματα της Περσεπόλεως.

ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ: Αι τελωνειακαί αρχαί της Μασσαλίας ανεκάλυψαν προ ημερών ένα πρωτότυπον αληθώς τέχνασμα, το οποίον εχρησιμοποίουν οι λαθρέμποροι της μορφίνης διά να εισάγουν το περιζήτητον εμπόρευμά των. Πράγματι, κατά τας τελευταίας ημέρας, πολυάριθμα κιβώτια τυρού προερχόμενα εκ Σταμπούλ –ή Ισταμπούλ επί το κεμαλικώτερον– και προοριζόμενα διά τας Αντίλλας είχον κατατεθή εις τας αποθήκας του λιμένος. Οι τελωνοφύλακες της υπηρεσίας προέβησαν εις το άνοιγμα ενός εκ των κιβωτίων τούτων και εξετάσαντες ένα «κεφάλι» τυρού ανεκάλυψαν εις το εσωτερικόν του 25 χιλιόγραμμα υδροχλωρικής μορφίνης, αντιπροσωπεύοντα αξίαν 100.000 γαλλικών φράγκων. Επίσης από την εξέτασιν άλλων τεμαχίων τυρού ήλθον εις φως σημαντικαί ποσότητες διαφόρων άλλων ναρκωτικών.

ΑΝΑΜΟΝΗ: Αι κυβερνήσεις των κρατών της Μικράς Αντάντ αναμένουν να γνωρίσουν τα αποτελέσματα του διπλωματικού διαβήματος εις το οποίον η Αγγλία και η Γαλλία απεφάσισαν να προβούν εις Βιέννην, Βουδαπέστην και Ρώμην εν σχέσει προς την ανακάλυψιν λαθρεμπορίου όπλων εις Αυστρίαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή