90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 22-2-1933

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΛΗΡΟΣ: Υστερον από τόσα δυσάρεστα γεγονότα, εδέησε να συνέλθουν οι κληρικοί εις σύσκεψιν και να συζητήσουν περί της ανάγκης της ανυψώσεως του κλήρου, χωρίς, διά πρώτην φοράν, να συζητήσουν και περί οικονομικών ζητημάτων. Κατενοήθη δηλαδή, επί τέλους, ότι είνε καιρός πλέον οι κληρικοί, αποβάλλοντες την εις τα εγκόσμια αποκλειστικήν προσήλωσιν και υπέρ αυτά ανυψούμενοι, να δώσουν πρώτοι αυτοί το παράδειγμα της αρετής, της χρηστότητος, της αφοσιώσεως εις το καθήκον και της πίστεως εις την χριστιανικήν παράδοσιν.

ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΙΑ: Είχεν αναγγελθή η τραγική έκβασις μιας τελευταίας πυγμαχικής συναντήσεως εις τας Ηνωμένας Πολιτείας μεταξύ του γιγαντιαίου Ιταλού πρωταθλητού Πρίμο Καρνέρα και του Αμερικανού Ερνη Σάαφ. Συνεπεία ενός ισχυρού γρόνθου εις το στήθος, ο Σάαφ έπαθε συγκοπήν, εκπνεύσας αμέσως. Ο Ιταλός γίγας έσπευσε να αποστείλη συλλυπητήριον τηλεγράφημα εις την μητέρα του αντιπάλου του και αυτή, με αξιοθαύμαστον μεγαλοψυχίαν, απέστειλεν εις απάντησιν το ακόλουθον τηλεγράφημα: «Επιθυμώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν σας θεωρώ επ’ ουδενί λόγω υπεύθυνον διά τον θάνατον του υιού μου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή