90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 14-3-1933

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ: Η αστυνομία της Νέας Υόρκης εγνωστοποίησεν ότι ανεκαλύφθη και μία τρίτη συνωμοσία στρεφομένη κατά της ζωής του νέου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ρούσβελτ. Εν δέμα αποστελλόμενον εις τον Πρόεδρον υπό αγνώστων ηνοίχθη διά λόγους προφυλάξεων εις το Ταχυδρομικόν γραφείον μιας συνοικίας της Νέας Υόρκης και εντός αυτού ευρέθη κάλυξ οβίδος πλήρης εκρηκτικών υλών. Η αστυνομία πιστεύει ότι η βόμβα αυτή απεστάλη από το ίδιον άτομον, το οποίον προ δεκαπενθημέρου είχεν αποστείλει εις τον νέον Πρόεδρον εν άλλο παρόμοιoν δέμα.

ΔΙΑΥΓΗΣ: Η υπ’ εμέ κυβέρνησις –είπεν ο κ. Πρωθυπουργός [π. Τσαλδάρης]– δεν είνε πλέον κυβέρνησις ανοχής, αλλ’ εξελέγη υπό της μεγάλης πλειονότητος του ελληνικού λαού. Τούτο σημαίνει ότι η δράσις της είναι τελείως ανεξάρτητος και ισχυρά. Εις όλην την χώραν επικρατεί ήδη πλήρης τάξις. […] Μεταξύ όλων των αρχηγών του κυβερνητικού συνασπισμού επικρατεί ταυτότης βλέψεων διά την επίλυσιν των μεγάλων προβλημάτων της χώρας και την εξεύρεσιν διεξόδου εκ της κρίσεως. Οσον αφορά την εξωτερικήν πολιτικήν εδήλωσεν ότι εις τας γενικάς της γραμμάς θα παραμείνει αυτή των προκατόχων κυβερνήσεων. Ας ελπίσωμεν –προσέθεσεν– ότι ο νεφελώδης ορίζων θέλει καταστεί διαυγής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή