90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 17–3–1933

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΑΣΙΜΟΣ: Η αποτροπή του επαπειλουμένου πολέμου εις την Κεντρικήν Ευρώπην απασχολεί ολόκληρον τον αγγλικόν Τύπον, ο οποίος αναμένει θετικά αποτελέσματα εκ της μεταβάσεως του Αγγλου πρωθυπουργού [φωτ.] εις Ρώμην. Το ταξίδιον τούτο το άνευ άλλου τινός προφανώς αποφασισθέν, αποδεικνύει πόσον είνε βάσιμος ο φόβος του πολέμου και πόσον άμεσον θεωρούν τον κίνδυνον αυτού οι πολιτικοί κύκλοι της Αγγλίας.

ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΕΝΗ: Ατμόσφαιρα ανήσυχος, ηλεκτρισμένη, επαναστατική επικρατεί όχι μόνον εις την Γερμανίαν, αλλά συνεπεία του αντικτύπου ακριβώς των τελευταίων γερμανικών γεγονότων, και εις την γείτονά της Αυστρίαν. Τα έκτακτα μέτρα τα οποία έλαβεν η αυστριακή κυβέρνησις διά την τήρησιν της τάξεως και της γαλήνης εις το εσωτερικόν της χώρας προεκάλεσαν, ως ήτο επόμενον, ζωηροτάτην συγκίνησιν μεταξύ της αντιπολιτεύσεως, δηλαδή εις τους σοσιαλδημοκράτας και τους Μεγαλογερμανούς. Διαμαρτυρίαι και ψηφίσματα αποστέλλονται βροχηδόν εις την κυβέρνησιν. Εν τούτοις, όχι μόνον τα κόμματα της πλειοψηφίας, αλλά και οι κύκλοι των μετριοπαθών αστών και των εμπόρων, εγκρίνουν την απόφασιν της κυβερνήσεως όπως θέση φραγμόν εις τους πολιτικούς αγώνας, εν όσω η οικονομική κατάστασις δεν θα έχη βελτιωθή οπωσδήποτε και οι κίνδυνοι της αμέσου κρατικής χρεωκοπίας δεν έχουν αποσοβηθή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή