90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 22-3-1933

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ: Εις το Πότσδαμ, παλαιάν αυτοκρατορικήν διαμονήν, εγένοντο σήμερον λαμπραί τελεταί επί τη επισήμω ενάρξει των εργασιών του νέου Ράιχσταγκ. Το Πότσδαμ σημαιοστόλιστον με τας αυτοκρατορικάς σημαίας και στολισμένον με αψίδας και γυρλάνδας πρασίνου και ανθέων πανηγυρίζει την εθνικήν αναγέννησιν της Γερμανίας. Πλήθη λαού συνωστίζοντο από πρωΐας εις τας οδούς, εις τα παράθυρα των οικιών, ακόμη και εις τας στέγας, διά να επευφημήση τον Πρόεδρον Χίντεμπουργκ και τον καγκελλάριον Χίτλερ. Καθ’ όλην την Γερμανίαν η σημερινή ημέρα εκηρύχθη ως ημέρα πανηγυρισμού της ανορθώσεως της πατρίδος από την μέχρι τούδε ταπεινωτικήν θέσιν της μεταξύ των Ευρωπαϊκών εθνών.

ΠΤΕΡΩΤΗ ΝΙΚΗ: Κατά τας ενεργουμένας ανασκαφάς υπό της αμερικανικής Αρχαιολογικής Σχολής εις τον παρά το Θησείον χώρον ευρέθη χθες το απόγευμα εις τον τομέα Η΄ μαρμάρινον άγαλμα του 4ου π.Χ. αιώνος, εξόχου τέχνης και αρίστης διατηρήσεως. Το εν λόγω άγαλμα είνε ακέφαλον. Επίσης του ελλείπουν οι πόδες, αι χείρες και τα πτερά. Παριστά Πτερωτήν Νίκην και έχει ύψος περίπου 1.45 μ. [σημ. Σήμερα βρίσκεται στο Μουσείο Αρχαίας Αγοράς].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή