90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 23-3-1933

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΕΣΣΙΑΣ: Εκλεισαν αι Τράπεζαι διά να αποφευχθή ο πανικός. Εκατομμυριούχοι έφθασαν να δανεισθούν ένα δολλάριον από τον στιλβωτήν των διά τα απαραίτητα μικροέξοδά των. Ολα αυτά όμως ήσαν επεισόδια. Κατά βάθος, από της 4ης Μαρτίου και εντεύθεν, η Αμερική δεν φοβείται πλέον τίποτε. Δι’ αυτήν επεφάνη ο Μεσσίας. Ο Μεσσίας είνε ο Πρόεδρος Ρούζβελτ. […] Δέκα πέντε ημέραι παρήλθον αφ’ ης ανέλαβεν ο Ρούζβελτ και ως δώρον έλαβε 12 εκατομ. ανέργους, τραπεζιτικόν χρεωστάσιον 27 Πολιτειών, κλειστά τα περισσότερα εμπορικά χρηματιστήρια. Το Θησαυροφυλάκιον εκκενούμενον συνεχώς από τον χρυσόν του. Την Τετάρτην ημέραν της ανόδου του δρα. Κλείνει τας ανοικτάς Τραπέζας διά να προλάβη τον πανικόν. Τη φροντίδι του εξακριβώνεται η κατάστασις του κάθε ιδρύματος. Μετά οκτώ ημέρας δύναται να είπη ότι, όσαι Τράπεζαι ανοίγουν πάλιν, θα είνε σταθεραί.

ΑΜΝΗΣΤΙΑ: Η κυβέρνησις υπέβαλεν εις τον Πρόεδρον του Ράιχ νομοσχέδιον περί αμνηστείας διά τα εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου άτινα διεπράχθησαν κατά την διάρκειαν του αγώνος προς πραγματοποίησιν της εθνικής ιδέας. Η αμνηστεία θα παραχωρηθή αποκλειστικώς εν τη πεποιθήσει ότι η εθνική πειθαρχία θα τηρηθή αυστηρώς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή